Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO Piyasası, Geçen Yıl Bu Zamanlara Göre 18 Kat Daraldı

Kripto para veri analizi firması CoinSchedule’un derlediği son verilere göre; ICO piyasası, bir önceki yılın Mart ayına kıyasla tam 18 kat daralmış durumda.

Verilere göre, tüm ICO sektöründe geride bıraktığımız ay toplamda 290 milyona dolar yakın bir meblağ, fon olarak toplanırken; bu rakamın, 2018 yılının Mart ayında elde edilen toplam 6 milyar dolara yakın gelirden tam 18 kat daha az olduğuna vurgu yapıldı.

Şu anda toplamda 63 ICO’nun aktif bir şekilde sürece devam ettiği belirtilirken, 18 projenin de ICO yapmak için hazırlandığı ifade edildi.

Geride bıraktığımız Ocak ayında toplanan 290 milyon dolarlık değerin ise, 2017 yılı ile kıyaslamasını yapan firma, o noktada da ilginç bir sonuca ulaştı. Buna göre, 2017 yılının Nisan ayında ICO’lar toplamda 81 milyon dolar toplamayı başarırken; geçen ay toplanan rakam ise neredeyse 3.5 katı olması ile dikkat çekti.

Son dönemde ICO’lar ile ilgili demografik araştırmalar da yapılıyor. Örneğin Bloomberg’in son raporuna göre, Amerika Birleşik Devletleri ve İsviçre’de gerçekleşen ICO’ların sayısı her geçen gün artıyor. Raporda, geride bıraktığımız yılın ilk çeyreğinde ABD’de tam 113 ICO yapıldığı ve bu rakamın aynı dönem zarfında dünyanın geri kalanında 111 olduğuna vurgu yapılmıştı.

Yaşanan bu daralma ile birlikte başarısız ICO sayısı da gün geçtikçe artarken; ICOBench’in yayınladığı veriler de dikkat çekici. Buna göre, son dönemde yaşanan daralmanın sonucu olarak ICO projelerinin sayılarında ciddi bir düşüş var.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment