Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerika’da Kongre Üyeleri, SEC’ten Kripto Paralara İlişkin Net Kurallar Koymasını İstiyor

Amerikan kongresinin yetkilileri, SEC başkanı Jay Clayton’a gönderdikleri imzalı mektupta SEC’ten kripto paralar ile ilgili net düzenlemeler yapmalarını istedi.

15 farklı üye tarafından imzalandığı belirtilen mektupta, kongre üyeleri SEC’in kripto paraları regüle etme noktasında şimdiye dek fazla bir hamle yapmadığını belirtirken, bu konu ile ilgili net bir kural silsilesi istediklerini belirtti. Özellikle de ICO düzenleyen firmaların net bir şekilde düzenlenmesi gerektiği belirtilen mektupta şu ifadeler kullanıldı:

”Şu anda sektörde süre gelen belirsizlik ve dijital tokenlerin alım satımı noktasında var olmayan kurallar; Amerika Birleşik Devletleri’nin kripto paralar ve Blockchain konusunda treni kaçırmasına sebep olabilir ve bu teknolojinin başka ülkelerde filizlenmesine yol açabilir.”

Mektubun ilerleyen bölümlerinde ise, SEC’in sektörü düzenlemek için daha fazla şey yapması gerektiği belirtilirken, şu ifadeler kullanıldı:

”SEC’in açıkçası çok daha iyi bir şekilde bu süreci ele almasını bekliyoruz. Aynı zamanda çeşitli davalar ve kurallar noktasında da süreç daha iyi işleyebilir. Net bir taslak ve süreç önümüze konmadan bu sektörde hızı giderek artan inovasyondan faydalanmamız zorlaşıyor. Bu noktada SEC’in harekete geçerek bir şeyler yapması gerekiyor.”

SEC, gerçekten de kripto paraları düzenlemek konusunda şu anda fazla aktif değil. Bu konunun kongre üyeleri tarafından eleştri alması ve SEC’in aksiyona davet edilmesini de hayli normal karşılamak gerekiyor. Amerikan yetkililer, kripto para ve Blockchain trenini kaçırmamak ve yeni dönemde de söz sahibi olmak için SEC’ten daha iyi çizilmiş kurallar bekliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment