Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amerikalı Ünlü Yatırımcı Bitcoin ile Zoru Başardı!

70 yaşına merdiven dayamış olan Amerikalı efsanevi yatırımcı Bill Miller, 2019 yılında özellikle lider kripto para birimi Bitcoin’in sayesinde kendi serbest fonunda %46 seviyesinde bir artış yakaladı. Sadece yılın ilk yarısında böylesine büyük bir fonda bu denli bir yükseliş elde edilmesi Bitcoin’in geleneksel yatırım araçlarına kıyasla ne denli kazançlı olabileceğini de kanıtlamakta.

Perşembe günü Bloomberg’in aktardığı habere göre ilgili serbest fon bundan üç yıl önce oluşturuldu ve Amazon, güvenlik sistemleri firması ADT ve güzellik firması Avon Products ile Bitcoin’e odaklı bir şekilde yatırım yaptı. Dünyanın en büyük kripto para birimi Bitcoin de yılın ilk yarısında 4.000 dolar seviyelerinden 13.000 doların da üzerine çıktı ve son 18 ayın en yüksek seviyesine kadar yükselmeyi başardı.

Miller’in serbest fonu içerisindeki paranın %50’si 2017 yılında yayınlanan bir CNBC haberine göre direkt olarak Bitcoin’e yatırım için kullanıldı. Miller o tarihlerde yaptığı açıklamada uzun süre boyunca fonun %50’sinin Bitcoin’e ayrılmayacağını ifade etmişti.

Bloomberg’in haberine göre 2.3 milyar dolarlık bir varlığı gözettiği bilinen Miller’in serbest fonunda yaklaşık 126 milyon dolar mevcut. Bitcoin kazandırdığı bu yatırım ile aslında sadece kazançlı değil aynı zamanda güvenli bir yatırım aracı olduğunu da gözler önüne serdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment