Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Silah Üreticilerinden Bitcoin Hamlesi

Rusya’daki Soyuzmash, Bitcoin ve sabitkoin üzerinden ödeme alabilmek için Rusya Merkez Bankası ile iletişime geçti ve bankadan izin istedi. Soyuzmash bünyesindeki şirketler ABD’nin uyguladığı yaptırımlardan kaçınabilmek için kripto para ile işlem yapmak istiyorlar.

Soyuzmash Başkan Yardımcısı Vladimir Gutenev kısa süre önce danışma meclisiyle bir araya geldi ve savunma sanayisindeki mevcut şartların epey zorlu olduğunu söyledi. Gutenev şu anda oldukça rekabetçi bir ortamda olduklarını ve ABD gibi ülkelerin Rus şirketlerine ağır yaptırımlar uyguladıklarını vurguladı.

Gutenev tarafından yapılan açıklamalara göre ABD gibi ülkeler tarafından uygulanan bu yaptırımlar Rusya’daki savunma sanayi şirketlerini bir hayli zorluyor. Gutenev teslimatı çoktan yapılmış olan silahların ödemelerinin aylardır geciktiğini, günümüzde işlem yapmanın bir hayli zorlaştığını söylüyor.

Çare Bitcoin

Soyuzmash yönetimi ABD tarafından uygulanan bu yaptırımlardan kaçabilmek için Bitcoin gibi kripto paraları kullanmak istiyor.

Soyuzmash yetkilileri bundan sonra kripto para ile ödeme alabilmek istiyorlar çünkü bu sayede ödemelerin gecikmeyeceğine ve sorunsuz bir şekilde aktarılacağına inanıyorlar.

Vladimir Gutenev kendisinin ve genel olarak Soyuzmash yöneticilerinin bu talebini Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina’ya iletti. Gutenev, Nabiullina’yı kripto paralar konusunda ikna edebilirse Rusya’daki savunma sanayisinde yeni bir dönem başlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment