Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Bir Token Satışına Daha Yeşil Işık Yaktı

ABD‘deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) ülkedeki bir Blockchain şirketinin kendi token satışını düzenlemesine izin verdi.

Pocketful of Quarters (PoQ) adlı startup bundan bir süre önce ülkenin finans regülatörü olan Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu ile iletişime geçti. Ethereum teknolojisinden faydalanan bu Blockchain startupı, kendi token satışını düzenlemek ve bu sayede yatırım toplayabilmek için SEC’nin iznini istedi.

Yeşil Işık

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu Kurumsal Finans Şubesi, geçtiğimiz günlerde resmi bir duyuru yayınladı ve Pocketful of Quarters’ın talebiyle ilgili bir açıklama yaptı.

SEC tarafından yayınlanan bu resmi duyuruya göre Pocketful of Quarters adlı bu şirket, ERC-20 standardıyla geliştirilen Quarters adlı tokenlarını resmi olarak satışa çıkarabilecek. Ayrıca şirketin bu satışı düzenlemek için Quarters tokenlarını menkul kıymet olarak göstermesine gerek olmayacak.

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu yetkililerinden Jonatham Ingram konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Şube; eğer Quarters menkul kıymet değilse, PoQ Quarters tokenlarını Menkul Kıymet Yasası doğrultusunda kaydetmemiş ve Quarters’ı Borsa Yasası doğrultusunda menkul kıymet kategorisine sokmamışsa Komisyon’a herhangi bir yaptırım talebinde bulunmayacaktır.”

Bu İki Oldu

Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu, “yaptırıma gerek yoktur” temalı bu açıklamaları pek sık yapmıyor. Öyle ki SEC şu ana dek yalnızca iki şirketin token satışına herhangi bir şekilde müdahale etmedi: TurnKey Jet ve Pocketful of Quarters.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment