Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Batı Avustralya’nın En Büyük Üniversitesi Bitcoin Kabul Etmeye Başladı!

Batı Avustralya bölgesinin en büyük üniversitesi olarak bilinen ve bünyesinde 58.000’den fazla öğrenciye sahip olan Curtin Üniversitesi yeni yaptığı bir duyuru ile 23 Temmuz tarihinden itibaren doktora programlarının ödemelerinde kripto para birimi kabul edeceğini vurguladı.

Kripto Para Birimi Doktora Burs Fonu olarak oluşturulan yeni fon ise şirketlerin ve bireylerin blockchain, siber güvenlik ve veri analizi gibi alanlarda eğitim gören öğrencilerin doktora eğitimine katkı sağlamalarını mümkün kılacak. İsteyen kişi ve kurumlar direkt olarak bu fona kripto para bağışı yaparak eğitim bursu sağlayabilecek.

Kripto para ve blockchain teknolojisine odaklı bu üst düzey eğitim tamamıyla ya Bitcoin ya da Ethereum ile fonlanacak. Okul yetkilileri bu fonun ve bunun sonuçlarının kripto paraların bir ödeme metodu olarak kullanımını arttıracağına inandıklarını belirtti.

Curtin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Garry Allison konu hakkında yaptığı açıklamada bu fonun kripto para yatırımcılarının kendilerini anlayan bir nesil oluşmasına yardımcı olmaları için iyi bir fırsat olduğunu ifade etti. Allison buradan mezun öğrencilerin daha sonra bu teknolojiyi anlatmaya devam edeceğini ve bunun bir kısır döngü olarak süreceğini ifade etti ve ekledi:

”Curtin girişimcilerin bu topluluklara geri bir şey kazandırmaları için bir fırsat oluşturacak.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment