Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist: Bitcoin Fiyatı Dibi Gördü, Yükseliş Yakın

Bitcoin fiyatı ile ilgili uzman tahminleri gelmeye devam ediyor. Son olarak konuyla ilgili CNBC’ye konuşan vadeli işlem brokerı Bill Baruch, lider kripto paranın son dönemde ciddi bir volalite kaybı yaşadığını belirterek Bitcoin fiyatının dibi gördüğünü belirtti. Blue Lines Vadeli İşlemler şirketinin kurucusu olan Baruch, 2017 yılının Aralık ayında zirve yapan Bitcoin’in, o günden bugüne inanılmaz bir volalite kaybına uğradığını belirtirken; şu ifadeler ile de tezini güçlendirmeye çalıştı:

”Dip geliyor mu, bence geliyor olabilir. Burada olay aslında dip noktasına gidişin fiyat ile sınırlı kalmayışı. Aslında bu bir süreç. Bitcoin’de volalite tekrardan kabul edilebilir sınırlara dönüyor ve bence bu bir yükseliş habercisi.”

Baruch, Bitcoin fiyatlarında Aralık sonuna doğru yaşanan çılgın artışın ana sebebinin CME ve CBOE’deki vadeli işlemlerin devreye girmesi olduğunu belirtirken; birçok insanın da aynı dönemde treni kaçırmamak için sektöre can siperane bir şekilde giriş yaptığını ve bunun da, fiyatları giderek arttırdığını belirtti.

Bitcoin’de Aralık ayından bu yana ciddi bir satış baskısı olduğunu belirten Baruch, kısa vadede Bitcoin fiyatının düşüş yaşayabileceğine inandığını ifade ederken; Bitcoin’in 6 bin dolar civarında dolanmaya devam etmesinin, lider kripto para için pek de hayra alamet olmadığını da sözlerine eklerken; sürecin devam etmesi halinde Bitcoin fiyatlarında düşüşün kaçınılmaz olduğunu da belirtti.

Bitcoin’in yaklaşık 6 aydır yaşadığı düşüşün eğer kripto para 8 bin 500 dolar bandını kırmazsa devam edeceğini belirten Baruch, uzun vadede ise Bitcoin hakkında olumlu yorumlarda bulundu. 10 bin dolar seviyesinin artık çok ciddi bir psikolojik eşik olduğunu belirten Baruch, bu seviyenin kırılması halinde, önümüzün açık olduğunu da sözlerine ekledi.

Kripto para piyasalarında son dönemde yaşanan gelişmelerde, genelde vadeli işlemler merkezi bir rol oynuyor. Örneğin Fundstrat CEO’su Tom Lee, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak, Bitcoin fiyatındaki dramatik değişikliklerin, vadeli kontratların bittiği dönemlere denk geldiği yönünde, şirket olarak ciddi sayısal kanıtlar elde ettiklerini açıklamıştı.

Ayrıca, Texas Üniversitesi tarafından yayınlanan bir araştırma metninde de, 2017 sonuna doğru yaşanan ciddi Bitcoin fiyat artışının Tether ve Bitfinex tarafından manipüle edildiği iddia edilmiş ve bunun da vadeli işlemler sayesinde yapıldığı belirtilmişti. Bu haber de, kripto para piyasalarında çok ciddi bir şekilde tartışılmıştı.

Ayrıca geçtiğimiz günlerde ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu CFTC’nin de Bitcoin vadeli işlemleri piyasasında fiyat manipülasyonunu araştırmak için işe koyulduğu haberleri gündemi bir hayli meşgul etmişti. Haberde komisyonun, önde gelen Amerikan kripto para borsalarını konuyla ilgili dinlediği ve araştırmasını derinleştirme yolunda adımlar atacağı da kaydedilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment