Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist: Bitcoin Fiyatı İşlemci Gücünün Artmasından Dolayı Er ya da Geç Artacak

Bitcoin’in Aralık ayından bu yana çok keskin bir düşüş ya da bir başka deyişle düzeltme yaşadığı artık bir sır değil ancak; sektörün önde gelen analistleri buna rağmen Bitcoin’den uzun vadede vazgeçmiyor ve vazgeçecek gibi de görünmüyor. Son olarak ünlü analist Max Keiser de, bu sefer hashrate’i öne sürdü ve Bitcoin’in fiyatının artacağını belirtti.

Bitcoin Düşüşte

Birçok insan için 2018 yılı şu ana kadar hiç iyi geçmiyor. Kripto para piyasasına özellikle 2018 özelinde giren insanlar için sürecin daha da kötü geçtiği de aşikar. Geçen yılın sonundaki fiyatının neredeyse yüzde 70’ini kaybeden Bitcoin, şu anda 6 bin dolar seviyelerinin üzerinde kalabilmek için yoğun bir savaş veriyor.

Bazı analistler, düşüşün daha da devam edeceğini ön görürken; bazı analistler ise süreç hakkında halen olumlu düşüncelere sahip.

Fiyat Artabilir

Eski Wall Street traderlarından Max Keiser de Bitcoin hakkında birtakım tweetler attı. Fiyatın genelde hashrate’i takip ettiğini belirten Keiser’e göre bu noktada da işler gayet olumlu ilerliyor.

Hashrate, bilindiği üzere Bitcoin Blockchain’indeki toplam bilgisayar işlemci gücü. Bu güç, para transferlerinin yapılmasına ve onaylanmasında kullanılıyor. Bu rakam, şu anda hiç olmadığı kadar yukarıda.

Son verilere göre, bu yıl rekor üstüne rekor kıran hashrate, daha yeni bir rekor daha kırarak iki hafta öncesinden yüzde 15 artış gösterdi. Ancak bu artışa ters orantı olarak, Bitcoin fiyatı ise düşmeye devam ediyor. Öyle ki, bir dönem hepimizin odak noktası olan uzun gönderim süreleri ve ciddi ücretler, sanki çok çok önce yaşanmış gibi gelmeye başladı ve süreç; kullanım bazında hayli efektif ilerliyor.

Bunun baş iki müsebbibi ise SegWit ve Lightning Network. Bu iki sistemin de kullanım alanı gün geçtikçe artıyor ve artmaya da devam edecek gibi görünüyor. Litecoin kurucusu Charlie Lee de bu noktada LN ve SegWit’i överken, geçtiğimiz günlerde şunları söyledi:

”Bitcoin, gerçekten de güzel bir değer deposu. Ben, işlem başına bir dolar ödemeye de razıyım fakat; onaylanması için 40 dakika bekleyemiyorum! Lightning Network tüm bu sorunları çözme noktasında çok başarılı ve aynısı SegWit için de söylenebilir. Hatta SegWit daha fazlasını da çözüyor.”

Genele bakılacak olursa, Max Keiser çok da haksız değil. Bitcoin’in fiyatı daha da düşmeye devam etse de bu düşüş; Bitcoin’in artık eskiye göre çok daha kullanılabilir olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Kripto para odaklı düzenlemeler ve yasal süreçler de biraz daha dengeli bir hal alırsa, ciddi manada kurumsal paranın sektöre akacağını birçok kişi söylüyor. George Soros ve diğer dev yatırımcılar, şüphesiz yatırım yapabilecekleri en iyi anı kolluyor ve bu anın geldiğine karar verdiklerinde, paralarını Bitcoin’e koymaktan çekinmeyeceklerdir. Bakalım o süreç ne zaman olacak ve insanlar ne kadar sabırlı davranabilecek?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment