Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Artık Tahlil Sonuçlarınız da Blockchain Sayesinde Çok Kolay Erişilebilir Olacak

ABD’li perakende devi Walmart, Blockhain temelli bir sistem sayesinde sağlık kayıtlarını tutabilecek giyilebilir bir cihazın patentini almayı başardı. ABD Patent ve Marka Ofisi’nden yapılan açıklamada, patent gelişmesi doğrulandı.

Dökümana göre sistem sağlık personellerinin iletişim kuramayacağı hastaların önceki rapor ve tahlil sonuçlarına Blockchain üzerinden ulaşmasını sağlıyor. Hastanın önceki tahlilleri, film ve diğer sonuçları Blockchain üzerinde depolanacak ve giyilebilir bir ürün takılması halinde sağlık personelleri için ulaşılabilir olacak. Patent, sistemin inceliklerini ise şöyle açıklıyor:

”Veriler, hastanın biyometrik imzası ile açılabilecek ve de bir özel anahtar ile de korunacak. Bu giyilebilir cihaz sayesinde, hastanın tüm önceki medikal rekorları, ilgili personele görünür olacak.”

Ek olarak, hastanın sağlk kayıtları ayrıca diğer sağlık kuruluşları ve sağlık personelleri ile de paylaşılabilecek. Örneğin, ülkemizde de büyük sorun olan hastanelerden hastaneye transfer olan hastaların sağlık kayıtlarına ulaşımın zorlaşması, bu sistemde artık bir sorun olmaktan çıkacak ve hastanın yönlendirildiği hastanenin doktoru da, bu bilgileri direkt olarak görebilecek.

Walmart’ın bu iş için sağlık sigortası şirketi Humana ile iş birliği yapması bekleniyor. Bu iki şirketin geçmişten gelen çok iyi bir ilişkisi olduğu da belirtilirken, sistemin hayata geçmesinde de Walmart’ın Humana ile çalışması ve büyük bir veri havuzunu Blockchain üzerine aktarması bekleniyor.

Son dönemde birçok Blockchain ile ilgili projenin patentini alan firma, deyim yerindeyse Blockchain konusunda arı gibi çalışıyor. Daha önce de akıllı paket sistemi gibi bir özelliği devreye sokan Walmart’ın başkan yardımcısı Frank Yiannas da Walmart’ın Blockchain teknolojisini yemek endüstrisinde de kullanacağını belirtti. Bu prosedürün de yine büyük bir zaman kazancı sağlayacağı belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment