Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitfinex’de Üst Düzey Bir Yönetici İşinden İstifa Etti!

Bitfinex kripto para borsasında CSO’luk görevini yürüten Phil Potter, şirketten istifa ettiğini açıkladı. Potter’ın yerine geçici olarak Bitfinex CEO’su Jean Louis van der Velde’nin bakacağı belirtildi.

Potter, yaptığı açıklamada yönetici ekibinden ayrılması konusunda kendisi için zamanın geldiğini belirtirken, şirketin daha stratejik uluslar arası pazarlara yöneldiğini de belirtti. Çıkan haberlere göre kendisi için yeni fırsatların geleceğini belirten Potter, bunların ne olacağı konusunda ise bir açıklama yapmadı.

Şu anda Coin market cap verilerine göre dünyanın günlük işlem hacmine göre en büyük 4. kripto para borsası olan Bitfinex, aynı zamanda Tether ile de iki yönetici ortaklığı içeriyor ve bu durum ciddi bir eleştri de alıyor.

Son dönemde kripto para kulislerinin en çok konuşulan ikilisi olan Bitfinex ve Tether konusunda özellikle Tether; manipülasyon yapılmasına aracılık ettiği iddiaları ile başa çıkmak durumunda. Örneğin Aralık ayında, Amerikan mahkemesi Bitfinex ve Tether’i mahkemeye davet etmişti.

Bu hafta başında Tether’in bir USDT’si için bankada bir dolar bulundurduğunu belirten bir rapor yayınlanmış ancak bu rapor; kripto para çevrelerince yeterince kaliteli bulunmamış ve bu da bir başka tartışmanın fitilini ateşlemişti. Birçok saygı değer kripto para yorumcusu ve analizcisi, raporu bir hukuk firmasının yazdığını ve bu sebeple de fazla itibar edilmemesi gerektiğini iddia etmişti.

Yine bu ay başında Texas Üniversitesi’nden yazılan bir akademik makalede, Tether’in Bitcoin fiyatını manipüle etmek için kullanıldığı iddia edilmiş ve Tether’in Bitcoin’in 2017 sonunda yakaladığı çılgın yükselişten sorumlu olduğu kaydedilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment