Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist: Bitcoin Fiyatı Önce 2.500 Dolar, Oradan da 14 Bin Dolar Olacak

Bitcoin’de yaşanan düşüş, bugün de devam ediyor ve piyasadaki kırmızılık, bugün itibariyle Bitcoin’in fiyatını 6 bin 100 dolarlar seviyesine indirgemiş durumda. Ancak piyasa analistlerinin büyük çoğunluğu, Bitcoin fiyatları konusunda uzun vadede halen oldukça iyimser. Konuyla ilgili konuşan analist Luis Carranza, Bitcoin fiyatlarının yakın dönemde ne olacağı ile ilgili bir tahminde bulundu.

Carranza, Londra’da katıldığı bir etkinlikte, Bitcoin fiyatları ile ilgili şu yorumu yaptı:

”Kripto paraların fiyatını tahmin etmek çok da mümkün olamayabiliyor. Elbette ciddi düşüşler ve artışlar yaşanıyor. 4 bin 500 dolar dip olabilir mi, oluru var ancak 4 bin 500 dolar seviyelerine gelirsek, 2 bin 500 dolarlara kadar da inebiliriz.”

Olumlu düşünen analistlerin bazıları da, bu düşüncelerindeki ana sebebin, kripto para düzenleme konusundaki sürecin gelecekte çok daha netleşmesi olduğunu ifade ediyor. Örneğin konuyla ilgili konuşan London Academy of Trading çalışanı Gavin Pannu, şunları söyledi:

”Merkez bankası çalışanları kripto paraların atağa kalktığı dönemde pek bir aksiyon almadılar ve sessiz kalmayı tercih ettiler. Yavaş yavaş bu alanda gerek sahada gerekse de akademik anlamda çalışmalar yapıldığını görüyoruz. Bence güzel bir süreç bizi bekliyor ve bu süreç de muhakkak ki yatırımcıların endişelerini giderecektir.”

eToro’da çalışan Matthew Newton gibi analistler de, kurumsal paranın kripto para sektörüne akacağından emin. Bu durumun da sektörü canlandıracağını belirten Newton, sektöre katılacak yüksek çapta yatırımcıların; önemli bir gelişme olacağını ve kripto para dünyasının bundan faydalancağını belirtiyor. Goldman Sachs ve Nasdaq gibi kurumların kripto paralar ile ilgili çalışmalar yapmasının iyiye delalet olduğunu belirten Newton, bununla birlikte yasal düzenlemelerin esas para akışını sağlayacak şey olduğunu belirterek, şöyle konuşuyor:

”Kurumsal yatırımcının sektöre tamamen emin bir şekilde girebilmesi için, çok daha iyi bir yasal zemin olması gerekiyor ve onların da güvence alması gerekiyor. Bu tarz insanlar için itibar çok büyük bir olaydır ve itibar kaybı yaşamak istemezler. Kuralları iyi çizilmiş, iyi bir yasal sınır geldiği vakit, büyük yatırımcılar sektöre rahatça gireceklerdir.”

Birçok analist, Bitcoin için kısa vadede birbirinden ayrılan yorumlar yapsa da, birkaç isim dışında sektörün önde gelen isimlerinin çoğu; uzun vadede Bitcoin kazanacak diyor. Bakalım, süreç nasıl işleyecek?

Kaynak: Ethereum World News

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment