Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsalarından Coinbase Müşterileri Memnun Edemiyor

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Coinbase özellikle geçtiğimiz son birkaç ayda çok ciddi bir büyüme yaşadı. Ancak yakın zamanda ortaya çıkan raporlar, ABD merkezli şirketin yaşadığı bu aşırı büyümeyle başa çıkamadığını iddia ediyor.

Mashable bu konu için bilgi edinme hakkı kanunu kapsamında belli başlı bilgiler talep etti ve Coinbase kullanıcıları tarafından verilmiş şikayet dilekçelerine ulaştı. Mashable, beş ay boyunca devam eden süreç sonunda toplamda 134 sayfalık şikayet dilekçesine ulaştı. Hatırı sayılır sayıda Coinbase kullanıcısı ABD’deki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Kaliforniya İş Denetim Departmanı aracılığıyla şirket hakkında şikayette bulunuyor.

Kullanıcıların en çok şikayet ettiği konular arasında bakiyelere erişim sıkıntı yer alıyor. Mashable tarafından yapılan haberde pek çok kullanıcının parasına erişmeye çalışırken, bakiyesindeki parayı farklı hesaplara aktarırken sorun yaşadığı belirtiliyor.

Bazı kullanıcılar Coinbase’i cezai faaliyetlerde bulunmakla suçlarken bazıları “şirketin kullanıcıların yatırımları üzerinden para kazanmak için fonları kasıtlı olarak tuttuğunu” düşünüyor.

Mashable’ın ulaştığı dilekçelerde göze en çok bu sorun batıyor ve çok fazla sayıda kullanıcının parasına erişmekte sıkıntı yaşadığı görülüyor.

Kullanıcılardan bu tarz şikayetler gelmesi Coinbase’in bunları illa ki kasıtlı yaptığı anlamına gelmiyor. Ancak bu şikayetlerin kesin olarak ortaya çıkardıkları bir şey var ki o da Coinbase’in müşteri memnuniyeti konusunda problemler yaşıyor olduğu. Business Insider’ın yaptığı haberde bu durumun Coinbase’in yaşadığı büyümeyle bağlantılı olabileceği belirtiliyor. Coinbase 2016 yılının sonlarına doğru 4.7 milyon civarında kullanıcıya sahipti. Ancak şirket geçtiğimiz yılın Ekim ayında 11.7 milyon kullanıcıya hizmet verir hale geldi ve yüzde 148’lik bir büyüme yaşamış oldu.

Coinbase sözcülerinden biri Mashable tarafından ortaya çıkarılan raporlara şu şekilde yanıt verdi:

“Hizmetlerimize olan müşteri talebi 2017 yılında 40 kat arttı ve yine aynı yılın Kasım ve Aralık aylarında ticaret hacmimizde yüzde 295’e varan büyümeler yaşandı.”

Ortaya çıkarılan raporlara göre Coinbase parasına ulaşamayan, para aktarmada problem yaşayan, işlem geçmişine bakamayan ve genel olarak platform üzerinde ticaret yaparken çeşitli zorluklar yaşayan kullanıcıları pek de memnun edemiyor.

Coinbase’i kullanan ve aldığı hizmetten memnun olmayan kullanıcılardan biri şirketin şu anki önceliğinin mevcut müşterileri memnun etmek değil daha fazla büyümek olduğunu düşünüyor ve Coinbase’in “sunamayacağını bildiği hizmetleri pazarlama ürünü olarak kullandığını” belirtiyor.

Coinbase, Mashable tarafından hazırlanan yazıya verdiği yanıtta şirketin destek ekibinde geçtiğimiz aylar boyunca “yüzde 150’den fazla” büyümeye gidildiğini, “sorunların artık çok daha hızlıca” çözüldüğünü belirtti.

Şirket tüm bu şikayetlere rağmen mevcut hizmetlerini daha da büyütmeye ve tabiri caizse dallandırmaya devam ediyor. Coinbase yakın zamanda yaptığı duyuruda Japon kripto para piyasasına girmeye niyetli olduğunu açıklamış, kurumsal yatırımcılara hitap eden yeni ürünler çıkaracağını belirtmişti.

Şirket ayrıca yakın zamanda SEC’le de arasını ciddi ölçüde düzeltmiş durumda ve ABD’deki yasal düzenlemelere daha uyumlu olmak için çalışmaları sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment