Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bahamalar Kendi Dijital Parasını Oluşturmayı Deneyecek

Bahamalar’ın merkez bankası, deneme amaçlı bir devlet destekli kripto para oluşturacak.

Bahamalar’da bu haftanın başlarında Blockchain ve kripto paralarla ilgili bir konferans gerçekleşti ve konferansın konuşmacıları arasında Bahamalar’ın Maliye Bakanı Peter Turnquest de bulunuyordu. Turnquest yaptığı konuşma sırasında tam anlamıyla dijitalleşmiş bir ödeme sisteminin mevcut yönetim sistemi için geleceğe doğru atılmış bir adım olacağını söyledi ve şöyle ekledi:

“Buradaki pek çok aile ticari bankaların küçülmeye gittiğini, adadan ayrıldığını ve insanları bankacılık hizmetlerinden mahrum bıraktığını gördüğü için Bahamalar’a özgü bir dijital para ayrı bir önem taşıyor. Başta yaşlılar olmak üzere pek çok kişinin ulaşım sorunu yaşadığı bir ada milleti olarak finansal hizmetleri dijital hale getirmeliyiz.”

Turnquest aynı zamanda Blockchain teknolojisinin ülke genelinde kullanılması fikrine ve Bahamalar’ın Blockchain alanında bölgenin lideri haline gelmesi senaryosuna gayet ılımlı yaklaşıyor. Bakan, yaptığı açıklamalarda hükümetin Ulusal Eğitim Kurumu’ndan mezun olmuş kişilere Blockchain bazlı bir eğitim sertifikası vermeyi düşündüğünü, bunun yanı sıra şirket lisanslarının ve pasaportların da Blockchain ile denetlenebileceğini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment