Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’un Eski CEO’su Piyasanın Güzel Günler Göreceğini Düşünüyor

Ethereum’un kurucularından olan ve aynı zamanında eski CEO’su olan Charles Hoskinson, kripto para piyasasının geleceği hakkında olumlu tahminlerde bulundu.

Şu anda Input Output HK’nın CEO’luğunu yapan eski Ethereum CEO’su Hoskinson, geçtiğimiz gün Twitter üzerinden piyasa hakkında gayet olumlu yorumlarda bulundu.

Günümüzde pek çok ana akım medya kanalının kripto para piyasasının ‘balon’ olarak yansıttığını belirten Hoskinson, bu durumun değişeceğini düşünüyor. Hoskinson’a göre kripto para piyasa yakın gelecekte yasal olarak çok daha fazla düzenlemeye tabii tutulmaya başlayacak ve piyasanın yasalar doğrultusunda ‘meşru’ hale gelmesi, kurumsal yatırımcıları da piyasaya çekecek. Ayrıca kendisinin iddiasına göre şu anda kripto paralara giriş yapmak için bekleyen kurumsal yatırımcılar vakti geldiğinde piyasaya trilyonlarca dolar para sokacaklar.

Kripto para piyasası bu yılın Ocak ayına kıyasla yüzde 31 oranında düşüş yaşamış durumda ve bu durum bazı kişilerce ‘balonun patlaması’ şeklinde yorumlanıyor. Ancak Hoskinson gibi kişiler kripto para piyasasının hala gelişme aşamasında olduğu kanaatindeler.

Peki Hoskinson bu tarz yorumları yalnızca yatırımcıları tabiri caizse gaza getirmek için mi yapıyor yoksa belli başlı dayanakları var mı?

Bu İyimserliğin Kaynağı Ne?

Hoskinson’ın yaptığı yorumlar piyasaya birkaç ay önce giriş yapıp şu an zararda olan yatırımcıları heyecanlandırmak, teselli etmek amacıyla yapılmış yorumları andırıyor. Ancak piyasaya biraz daha geniş bir çerçeveden bakarsak bu yorumun altında bazı olumlu dayanaklar olduğunu görebiliyoruz.

Hoskinson’ın en büyük güvencelerinden biri yasal düzenlemeler. Piyasadaki epey fazla kişi ‘yasal düzenleme’ ve ‘kripto para’ sözlerini bir arada duymak dahi istemiyor ancak Hoskinson’a göre yasal düzenlemeler piyasada olumsuz değil olumlu bir etki bırakabilirler. Hoskinson’a göre düzenlemelerle birlikte yasal bir zemine oturan kripto para piyasası, hem kurumsal hem de genel olarak büyük çaplı yatırımcılar için son derece cazip bir hal alacak.

Bu ayın başlarında ABD’deki Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan (SEC) düzenleme namına olumlu bir haber gelmişti. SEC yaptığı açıklamada Ethereum ve Bitcoin gibi merkezsiz kripto paraları ‘menkul kıymet’ olarak değerlendirmeyeceğini duyurmuş ve piyasada olumlu bir etki yaratmıştı.

Kurumsal yatırımcılar piyasaya gerçekten girecekler mi, ne zaman girecekler bilemeyiz ancak pek çok uzmana göre şu anda piyasaya girmeyi bekleyen çok fazla kişi var ve bu kişiler piyasanın ‘meşrulaşmasını’ bekliyorlar.

2018 yılının ikinci çeyreği bitmek üzereyken kripto para piyasası hala ciddi bir atılım yapabilmiş değil ve bu yılın genel olarak (fiyat bazından) olumsuz geçtiğini söyleyebiliriz. İlerleyen zamanlarda ne olacağını kestirmek pek mümkün değil. Başta Bitcoin olmak üzere genel olarak kripto para piyasasının bu yıl sonu itibariyle atağa kalkacağını düşünen uzmanlar haklılar mı yoksa yanılıyorlar mı, ancak zaman içinde öğrenebileceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment