Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Bitcoin ve Ethereum Düşüşüne Kimin Yol Açtığını Açıkladı!

Bitcoin’de (BTC) yaşanan son düşüşlerin sebebi kısa vadeli yatırımcıların kar satışı olabilir.

Bitcoin 11 Aralık günü ciddi değer kayıpları yaşayarak 40.300 dolara kadar gerileyince gözler sebebine çevrildi. ETC Group Araştırma Başkanı André Dragosch, kardaki Bitcoin ve Ethereum (ETH) sayısının bu yılın en yüksek seviyelerine çıktığını işaret ederek kar satışlarının fiyat üzerinde baskı oluşturduğunu vurguladı:

Bitcoin yatırımcıları giderek daha fazla kar elde ettikçe bir satış baskısı oluştu ve kripto para bu doğrultuda son günlerde geri çekilmeler yaşadı.

ETC Group analizinde, Bitcoin adreslerinin %88,3’ünün ve Ethereum adreslerinin %77,6’sının karda olduğuna yer verildi. Bununla birlikte asıl satış baskısının 155 günden kısa süredir Bitcoin tutan kısa vadeli yatırımcılardan geldiğini öne çıkaran Dragosch, bu gibi satışların kısa vadeli düzeltmelerden öteye geçmeyeceğini belirtti:

Kısa vadeli sahiplerin borsalara kar amaçlı Bitcoin transferleri bu yılın temmuz ayından beri en yüksek seviyeye ulaştı. Bu durum, artan satış baskısı nedeniyle mevcut ralliyi kesinlikle biraz geriletti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!