Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist: Bitcoin’i Sollayan Ethereum İçin Trend Sonu Yakın mı?

DeFi ile tetiklenen Ethereum başarısının, Bitcoin performansını gölgede bıraktığını söyleyen varlık yönetim uzmanı Avi Felman, bu devrin sona erdiğini savundu. Felman’a göre, artan DeFi çılgınlığı ile ivme kazanan Ethereum trendi tamamlandı ve daha fazla düşüş kapıda olabilir.

Kripto para varlık yönetimi şirketi BlockTower Capital’ın yetkili isimlerinden Avi Felman, geçtiğimiz haziran ayında Ethereum‘un performansının Bitcoin‘i solladığını açıkladı. Bitcoin’in kendi özelinde çok iyi bir yıl geçirdiğinin de altını çizen Felman, Ethereum tabanlı DeFi protokollerine olan ilginin artması ile Ethereum’un daha da başarılı bir dönem geçirdiğini öne sürdü. Felman şimdi ise, bu dönemin sonuna gelindiğini düşünüyor.

Bitcoin-Ethereum-DeFi
1 yıllık ETH/USD grafiği. Kaynak

Ethereum İçin DeFi Coinlerinin Erimesi ile Trend Sonu Geldi mi?

Varlık yönetimi uzmanı Avi Felman, DeFi ile yıldızı parlayan Ethereum’un yine DeFi’nin düşüşünden etkilenerek bazı olumsuzluklar yaşayabileceğini düşünüyor. DeFi coinleri, 2020 yılının ikinci çeyreğinde kripto para dünyasının en çok konuşulan konularından biri haline geldi. Yatırımcılarını çılgın paralar kazandıran ve bir çığ gibi büyüyen Ethereum tabanlı DeFi trendi maalesef, istenen gibi devam edemedi. DeFi protokolleri, yükseldikleri hızda çakıldı ve çoğu coin %50’den de fazla değer kaybetti.

Bitcoin-Ethereum-DeFi
DeFi sektörüne kitlenmiş değeri gösteren 1 aylık grafik. Kaynak

Yearn.finance (YFI), Uniswap (UNI) ve Sushiswap (SUSHI) gibi en popüler DeFi projeleri, yaklaşık %60 oranında eridi ve Felman’a göre bu daha başlangıç olabilir. Felman’a göre DeFi coinleri resmen çakılsa da, Ethereum bu düşüşleri göreceli olarak daha iyi idare etti. Fakat şimdi ETH için trend sonuna gelindiğini düşünen Felman, Ethereum fiyatında bir durgunluk ve hatta bir düşüş yaşanabileceğini öne sürdü.

Bu Düşüş Kime Yarar?

Felman doğrudan DeFi coinlerinin geleceği hakkında bir yorumda bulunmasa da çoğu uzmana göre Ethereum için beklenen gibi bir performans düşüklüğü, bu protokolleri de daha zor bir duruma sokabilir. DeFi balonunun sönmesi ile “yatırımcı parasını nereye yatıracak” sorusunun cevabı ilk akla gelen seçenek Bitcoin olmayabilir. Analisy Tony Spilotro’ya göre, insanlar yatırımlarını XRP gibi DeFi dünyasına dahil olmayan diğer altcoinlere çekebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!