Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump Tweeti Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkiledi, Veriler Ne Gösteriyor?

ABD Başkanı Donald Trump, attığı ekonomi teşvik paketi tweetiyle Bitcoin fiyatını etkiledi mi? Santiment’in paylaştığı analize göre Trump’ın attığı tweetin etkisiyle Bitcoin fiyatı dip noktasını gördü. Son dönemde Bitcoin fiyatının yönüne dair belirsizlikler hakimken bu gelişme analistleri harekete geçirdi.

Santiment’in analizinin ardından Bitcoinist’te bir makale paylaşan Cole Petersen, Bitcoin için beklenen trend yönü hamlesinin her an gelebileceğini açıkladı. Özellikle ABD’nin gündeminde olan ekonomi teşvik paketi tartışmalarının bu hamleyi tetiklemesini beklediğini söyledi. Petersen, borsaların da Bitcoin ile birebir korelasyona sahip olmasa da kısa vadede ABD’de görülen ekonomik değişimlerle birlikte Bitcoin fiyatlarına yansıyacağını ifade ediyor.

Petersen’e göre, Bitcoin 10.200 – 11.200 dolar arasında işlem görmeye devam ederken yatırımcıların piyasa yönünü belirleyememesi, fiyatları yukarı çekmede etkili olamadı. 8 Ekim Perşembe günü ABD borsalarında görülen toparlanmanın Bitcoin’i yukarı yönlü hareket ettirmesi beklenirken Bitcoin fiyatı aynı seviyede kalmaya devam etti. Fakat makaleye göre BTC için beklenen hamle yakında gelebilir.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Tweetleri Bitcoin’i Etkiliyor

Başkan Trump’ın ekonomi teşvik paketi hakkında Twitter üzerinden yaptığı açıklamanın ardından, kripto para analizi yapan Santiment şirketi Bitcoin fiyatının dip noktası görüldüğünü açıkladı. Şirkete göre geleneksel piyasaların etkisi kadar Başkan Trump ve tweetleri de Bitcoin fiyatı üzerinde hakimiyet kurma etkisine sahip. Santiment, analizini şu cümleyle açıkladı:

“Trump’ın teşvik paketi hakkındaki açıklamaları Bitcoin’de dip noktasına işaret etti mi? Verilerimize göre BTC, Trump’ın bu açıklamasının ardından 10,550 bin dolar seviyesinden yükselişe geçti ve kademeli olarak arttı.”

Santiment Bitcoin
Santiment Bitcoin

Bitcoin ne kadar oldu?

Şu anda Bitcoin fiyatı 10.881 dolar seviyesinde. Son birkaç gündür de bu seviyelerde işlem gören Bitcoin, 10.500 – 10.880 USD bandında fiyatlanmaya devam ediyor. Petersen’e göre bu kilit seviye kırılmadan kısa vadeli görünüm belirsiz kalacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!