Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BitMEX CTO’su Samuel Reed 5 Milyon Dolar Kefalet ile Serbest

BitMEX CTO’su Samuel Reed, 5 milyon dolar değerindeki kefalet ile serbest bırakıldı. The Block’un paylaştığı makaleye göre ABD Adalet Bakanlığı tarafından 1 Ekim’de suçlu bulunarak tutuklanan Reed’in kefaleti, 500.000 dolar nakit şeklinde ödendi.

The Block’un incelediği mahkeme belgesinde Samuel Reed’in kefaletinin 3 Ekim 2020 tarihinde onaylandığı belirtiliyor. Şartlar arasında ise Reed’in mahkum edilmesi kararı durumunda cezasını çekmek için teslim olması bulunuyor. 1 Ekim’de video konferans şeklinde gerçekleşen duruşmada Reed, Latham & Watkins LLP’nin baş avukatı William J. Trach tarafından temsil edildi. Söz konusu 5 milyon dolarlık kefalet, teminatsız ve 500.000 dolar nakit şeklinde kabul edildi. Bununla birlikte Reed ve eşinin pasaportlarına da el koyulduğu aktarıldı.

Samuel Reed Kefalet

CTO Samuel Reed, ABD banka yasalarını ihlal ettiği ve BitMEX üzerinde kara para aklamadan korunmak için gereken AML/KYC yasalarına uymadığı için tutuklandı. Reed, kurucu ortağı ve arkadaşları olan Arthur Hayes, Benjamin Delo ve serbest kalan Gregory Dwyer ile birlikte suçlandı.

BitMEX ile ABD Arasında Neler Yaşanmıştı?

1 Ekim’de ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ve ABD Adalet Bakanlığı’nın BitMEX’e açtığı dava, BitMEX’i şiddetli bir şekilde sarstı. ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun BitMEX’i illegal borsa işletmek ve AML/KYC kurallarına uygun işlem yapmama gibi sebeplerle suçladı. BitMEX’in ana şirketi ve davada adı geçen sanıklardan olan HDR Global Trading, suçlamalar karşısında güçlü bir mücadele vereceğini aktardı. 8 Ekim tarihinde Bitmex ve ABD hükümeti arasında yaşanan büyük gerginlik ve mahkeme nedeniyle BitMEX’in dört yöneticisi, pozisyonlarından vazgeçtiklerini duyurdu.

Bununla birlikte, BitMEX yetkilileri her ne kadar şirketin bu suçlamalar karşısında etkilenmediğini söylese de SplitCapital’ın Twitter üzerinde paylaştığı analize göre BitMEX borsasında 435 milyon dolar değerindeki Bitcoin (40.000’den fazla) borsadan çekildi. Açık pozisyonlar ise 1 milyar dolardan 600 milyon doların altına geriledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!