Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Connors’a Göre Bitcoin Hala Güvenli Liman: İşte Son Yükselişin Nedenleri

Yatırım firması 3IQ’nun araştırma müdürü ve analist Mark Connors, Bitcoin’in (BTC) güvenli liman statüsünü koruduğunu belirtirken son yükselişin arkasındaki nedenleri açıkladı.

Mark Connors 30 Mart perşembe günü CoinDesk TV’nin “First Mover” programına verdiği demeçte, Bitcoin’in halen güvenli liman döneminde olduğunu vurguladı.

Araştırma müdürü, geçtiğimiz aylarda yaşanan kayda değer yükselişlerin arkasında global bankacılık krizinin ve FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF), Do Kwon gibi kripto para sektörünün “kötü çocuklarının” yakalanmasının olduğunu vurguladı:

Do Kwon’un piyasada yarattığı etki ve FTX gibi milyarlarca dolarlık bir dolandırıcılığın piyasadaki etkileri alışılmadık bir durum yarattı. Fakat bu iki aktörde yakalandı ve bu iş bitti. Bu yüzden Bitcoin bu yıl %63 yükseldi.

Connors, bu süreç içerisinde Bitcoin ve Ethereum (ETH) gibi öncü kripto para birimlerinin altın ve diğer geleneksel yatırım araçlarından ciddi şekilde pozitif ayrıldığını işaret etti.

Öte yandan Biden yönetiminin kripto paralar üzerindeki sıkı ve detaycı politikasını birçok analistten farklı şekilde yorumlayan Connors, bu yönetimin kripto para endüstrisini öldürmeyi değil kontrol altına alamaya çalıştığını ifade etti. Analiste göre ABD’nin bu tavrı uzun vadeli bir düşünce biçimine dayanıyor ve nihayetinde kripto paralar için olumlu bir göstergeye karşılık geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!