Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance.US Eski CEO’su CFTC Davasında Danışman Olarak Eski CFTC Direktörünü Tuttu

Binance.US’in eski CEO’su Catherine Coley’in Binance’e açılan davada kendisine danışmanlık yapması için CFTC eski direktörünü tuttuğu iddia edildi.

Reuters kaynakların ifadelerine dayandırdığı 29 Mart tarihli haberde, Binance’in ABD iştiraki Binance.US’in 2019-2021 yılları arasında CEO’luk görevini yürütmüş olan Coley’in ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu’nun (CFTC) borsaya açtığı davada kendisine danışmanlık yapması için CFTC eski direktörü James McDonald ile anlaştığını aktardı.

Sullivan&Cromwell’in ortaklarından olduğu ve geçmişte Coley’i Binance.US’e karşı açılmış bir davada temsil ettiği belirtilen James McDonald’ın eski CEO’ya hangi konuda danışmanlık yapacağına dair herhangi bir bilgi verilmedi. Söz konusu dava dosyasında Coley’in adının geçmemesi danışmanlık hizmetinin nedenlerine dair spekülasyonlar yaratılmasına sebep oldu.

CFTC, 27 Mart tarihinde ABD’li müşterilerine izinsiz kripto türev ürünleri ticareti imkanı sunduğu için Binance’e, CEO Changpeng Zhao’ya (CZ) ve Binance Baş Uyumluluk Sorumlusu Samuel Lim’e dava açmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!