Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple CEO’sundan ABD’li Yetkililere SEC Başkanı Gensler İçin Çağrı!

Ripple (XRP) CEO’su Brad Garlinghouse, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Başkanı (SEC) Gary Gensler’i kurumun gücünü suiistimal etmekle itham ederek ABD’li yetkilileri göreve çağırdı.

Brad Garlinghouse 30 Mart tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, SEC Başkanı’nı kripto para mevzuatı konusundaki ifadelerini eleştirerek ve sorumlusu bulunduğu kurumun gücünü suiistimal ettiğini ima ederek ABD’li yetkililere şikayet etti.

Gensler’in yakın zamanda ifade ettiği bilinen, “Kripto para birimlerini düzenlemek için ekstra bir mevzuata gerek yok zaten bir mevzuatımız var adı da Menkul Kıymetler Mevzuatı.” söylemlerine karşılık olarak eleştiride bulunan Garlinghouse, Gensler’in bir otokrat gibi davrandığını iddia etti.

Garlinghouse ABD’li seçilmiş yetkilileri Gensler’e karşı göreve davet ettiği paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

SEC Başkanı’nın neyin menkul kıymet olduğunu mevzuatın değil kendisinin belirleyebileceğini dikta etmesi anlaşılır gibi değil. ABD’nin seçilmiş yetkililerinin bu konuya dikkat etmesinin zamanı gelmiştir. İki buçuk milyar dolarlık şişirilmiş bir kurumu yöneten bir otokrat gibi davrandığınızda neyin içeride veya dışarıda olduğu konusunda neden bir netlik sağlamak isteyesiniz ki?

Eğer netlik yoksa, güç belirsizlik olarak maskelenir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!