Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Sıraladı: İşte Bitcoin Fiyatının Yükseleceğini Gösteren İşaretler

Sosyal medyada Yodaskk ismiyle tanınan bir kripto para analisti Bitcoin fiyatının her an yükselişe geçebileceğini düşünüyor.

Yodaskk geçtiğimiz gün Twitter hesabından uzun bir flood paylaştı ve Bitcoin fiyatında yeni bir hareketliliği tetikleyebilecek gelişmeleri sıraladı. Bu gelişmeler arasında HODLer sayısındaki artıştan tutun da Puell Multiple’ına kadar birçok farklı işaret var.

HODL Yapanlar ve Borsa Verileri

Yodaskk Twitter üzerinden yayınladığı bu floodda aslında onlarca farklı grafik paylaştı. Fakat biz bu yazıda bunlardan yalnızca birkaç tanesine odaklanacağız. Bunların arasında yukarıda da belirttiğimiz gibi HODLer sayısındaki artışı gösteren grafikler gibi grafikler yer alacak.

Güncel bilgiler geçtiğimiz son 1 yıl içerisinde hiç kullanılmamış toplam Bitcoin sayısının arttıkça arttığını gösteriyor. Bu da insanların HODL yapmaya başladıkları şeklinde yorumlanıyor. Birçok kripto para yorumcusuna göre aktif olmayan BTC miktarının artması, yatırımcıların BTC fiyatında bir artış beklediği şeklinde yorumlanabiliyor.

Bu noktada kripto para borsalarındaki verilere baktığımızda da genel tablonun Bitcoin’in lehine olduğunu görebiliyoruz. Yodaskk bu noktada borsalara gönderilen para miktarının BTC fiyatı 10 bin 400 doların altına düştüğünden beri azaldığını söylüyor. Bu da insanların artık eskisi kadar işlem yapmadıkları, başka bir deyişle HODL yapmaya devam ettikleri anlamına gelebilir.

S2F Modeli ve Geçmiş Veriler

HODL yapanlardan ve borsa verilerinden bağımsız olara S2F (stok akış) modeline de değinmek mümkün. PlanB’nin Bitcoin için özel olarak geliştirdiği bu modelde Bitcoinlerin üretim hızı ve Bitcoin’e duyulan talep baz alınıyor. PlanB hazırladığı bu modele dayanarak Bitcoin fiyatının birkaç ay-yıl içerisinde 100 bin doların üstüne çıkabileceği tahmininde bulundu. Güncel verilere baktığımızda bu modelin de şimdilik iyi durumda olduğunu söyleyebiliyoruz.

Bitcoin’in şu anki gidişatı geçmiş verilerle de benzerlik gösteriyor gibi görünüyor. Bitcoin Aralık 2017’de aniden yükselmeye başladı ve 20 bin dolara kadar çıktı. Yodaskk şu anda 2017’dekine benzer bir performansın temellerinin atılıyor olabileceğini düşünüyor ve aşağıdaki grafiği paylaşıyor:

Yodaskk tüm bu grafikleri paylaştıktan sonra Bitcoin’in şu anda iyi durumda olduğu sonucuna vardı. Hatta onun tahminlerine göre bu bilgiler ışığında Bitcoin’in yeni bir boğa döngüsünün başında olduğu sonucuna varmak dahi mümkün olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment