Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Selcoin Yorumladı: Bu Fiyattan Altın Alınır mı?

Yerli yatırımcılardan Selcoin altın ve gümüş fiyatlarıyla ilgili yeni bir video yayınladı.

Görüşlerini uzun süre boyunca Twitter üzerinden yayınlayan Selcoin bu görüşlerini bir süredir YouTube’dan da paylaşıyor. Selcoin bugünkü videosunda da küresel piyasalarda yaşanan güncel gelişmeleri değerlendirdi ve  altın, gümüş gibi varlıkların geleceğini yorumladı.

Makroekonomik Durum

Bugün yayınladığı videosunda genel olarak Koronavirüs ile ilgili bazı bilgiler veren Selcoin, ABD gibi ülkelerin bu krizle nasıl başa çıktıklarını anlattı. ABD de dahil olmak üzere birçok ülkenin para basmaya başladığını söyleyen Selcoin, şu anda “kağıt para kaosunda” olduğumuzu düşünüyor.

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana görülmüş en kötü ekonomik sıkıntının görüldüğünü söyleyen Selcoin, çoğu merkez bankasının “çılgınlar gibi para bastığını” ve ekonomiye “kredi ve hibe yoluyla” para soktuğunu söylüyor. Selcoin bu noktada özellikle arzı kısıtlı varlıkların değer kazanacağına vurgu yapıyor. Peki Selcoin  altın gibi arzı gerçekten kısıtlı olan varlıkların geleceği hakkında ne düşünüyor?

Gümüşte Tahmin

Gümüş özellikle Koronavirüs sonrasında inanılmaz bir performans sergiledi ve gümüşün ABD bazlı spot fiyatı 20 doların üstüne kadar çıktı.

Selcoin bugünkü videosunda “gümüşün yeni altın” olduğunu hatırlattı ve gümüşte böyle bir yükseliş yaşanmasını uzun süredir beklediğini hatırlattı. Gümüşteki 21 dolar seviyesine uzun süredir dikkat çektiğini söyleyen Selcoin, bu seviyenin direnç noktası olduğunu vurguladı. Selcoin ayrıca bu noktanın aşılması halinde bir sonraki hedefin 27 dolar olduğunu söylüyor.

Dolar Sert Yükselecek

Selcoin şu anda gümüş yatırımı yapmanın ne kadar mantıklı olduğundan ise pek emin değil. Kendisi her ne kadar 27 dolar seviyesine işaret etse de bu seviyeyi aşmanın biraz zor olabileceğini vurgulamayı da ihmal etmiyor. Fakat Selcoin bunları söylerken önemli bir olaya da işaret ediyor: Doların patlaması ihtimali…

Selcoin’in görüşlerine göre doların patlaması halinde altın ve gümüş fiyatlarının hızla yükseldiğini göreceğiz. Doların şu anda “düşüyormuş gibi” yaptığını söyleyen Selcoin, doların “ansızın yükselişe geçebileceğini” düşünüyor. Öyle ki kendisi böyle bir senaryoda altını ve gümüşü kimsenin tutamayacağını söylüyor.

Altın Alınmalı mı?

Selcoin altın fiyatının yükselişe geçeceğini uzun zamandır söylüyordu. Kendisi şimdi altının gram fiyatının 400 lirayı geçmesiyle birlikte yeni yatırımcılarla da bazı fikirler paylaştı. Altın piyasasının güncel görünümünü yorumlayan Selcoin yatırımcılara şu mesajı verdi:

“Destek hala 395 lira şu anda… Yeni girecek olsam 395 seviyesini beklerdim ama yine de kısmen girerdim. Elinde altın tutanlar ise; tutmaya devam… (Altın) orta vadede çok güzel kar getirecek diye düşünüyorum. Şubat-mart aylarına kadar da önü açık. TL kapısında zaten rekor kırdı. Düzeltme ihtimali doğmadıkça; altında düzeltme beklemiyorum… Ben ‘uzun vadeli yatırımcıyım’ diyorsan her fiyattan gram altın alabilirsin.”

Kripto Paralara Bakış

Özellikle kripto para topluluğu tarafından takip edilen Selcoin bugünkü videosunda kripto para piyasasının genel durumunu da yorumladı. Son zamanlarda özellikle alternatif kripto paralarda (altkoin) bir hareketlilik gördüğümüzü söyleyen Selcoin, kendisinin şu anda “EOS ve NEO” yatırımı yaptığını ve bunları hala “satmadığını” söylüyor.

Şu an için Chainlink (LINK) gibi zaten fazla yükselmiş kripto paralara yatırım yapmayacağını söyleyen Selcoin şu an için beklemeye devam edeceğini belirtiyor. Altkoinlerin yanı sıra Bitcoin hakkında da konuşan Selcoin, BTC’nin her daim “baş tacı” olduğunu söyledi ve piyasada düzeltme oldukça Bitcoin almanın mantıklı olacağını ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment