Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analisten Bitcoin İçin Uçuran Tahmin: Yüzde 5 Bile Fiyatı 310 Bin Dolara Taşır!

Önde gelen kripto para analistlerinden Willy Woo, dünya devi BlackRock ve Fidelity gibi aktörlerin piyasaya dahil olmasının Bitcoin (BTC) fiyatını 310 bin dolara taşıyabileceğini iddia etti.

Willy Woo yakın tarihli bir sosyal medya gönderisinde, BlackRock ve Fidelity gibi aktörlerin spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularının onaylanmasının fiyatı 310 bin dolar bandına taşıyabileceğini öne sürdü. Öne sürdüğü bu tahminini söz konusu şirketlerin yönetimi altında bulundurduğu trilyon dolarlık varlıkla destekleyen Woo, yatırımcıları heyecanlandıran açıklamalarda bulundu.

Gönderisinde paylaştığı tabloda BlackRock’ın yönetimi altındaki 9 trilyon dolar ve Fidelity’nin 4,2 trilyon dolar olmak üzere diğer büyük aktörlerin 27 trilyon doları aşan toplam varlığına işaret eden analist, bu varlıkların %5’inin Bitcoin’e aktarılması durumunda fiyatın 310 bin dolar seviyesine ulaşacağını vurguladı.

Woo, bu paranın hangi piyasa koşulları altında Bitcoin’e aktarılacağının da belirleyici faktör olacağını öne sürdü. Dev oyuncuların ayı piyasası şartlarında harekete geçmesi durumunda fiyatın en azından 128 bin dolar, boğa piyasasında harekete geçmeleri durumunda ise 398 bin doları görebileceğini dile getirdi.

Her ne kadar ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) henüz bir spot Bitcoin ETF onayı vermemiş olsa da şimdiye kadar bu denli büyük oyunculardan talepte gelmemişti. BlackRock ve Fidelity gibi dev şirketlerin istediklerini alabileceği düşünülüyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin’in güncel 592 milyar dolar, kripto para piyasasının geneli ise toplam 1,21 trilyon dolar değere sahipken yönetimleri altında 27 kat daha fazla varlık bulunan şirketlerin sektöre adım atması ile birlikte yeni bir çağın başlayacağı tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!