Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Matrixport Bitcoin Boğaları Hazırlanıyor Dedi, Temmuz ve Yıl Sonu İçin Fiyat Hedefi Verdi!

Ünlü Çinli milyarder Jihan Wu’nun kripto para şirketi Matrixport, Bitcoin’in (BTC) temmuz ayında 35 bin dolara ulaşabileceğini belirtilirken yıl sonu için fiyat tahmini verdi.

Matrixport başta Bitcoin olmak üzere kripto para piyasasının gelecek dönemdeki performansına dair detaylı bir rapor yayınladı. Raporda, Bitcoin’in temmuz ayında 35 bin dolara kadar yükselebileceği öne sürülürken geçmiş senelerde yaşanan benzer yükseliş yönlü verilere yer verildi.

Son 10 yılda Bitcoin’in temmuz ayında ortalama %11’den fazla değer kazandığını ortaya koyan raporda, son üç temmuz ayında sırasıyla %27, %20 ve %24‘lük yükselişlerin yaşandığını vurgulandı. Matritxport, bu veriler doğrultusunda Bitcoin boğalarının “mevsimsel yükselişe” hazırlandığını ve fiyatın 30 bin doların altına sarkmadan 35 bin doları test edebileceğini belirtti.

Rapora göre Bitcoin, son 10 yıl içerisinde temmuz aylarında 7 defa pozitif performans sergileyerek yatırımcıların dikkatini çekmeyi başardı.

Raporun satır aralarında yaz aylarının ardından Bitcoin özelinde yaşanacak fiyat tahminine de yer verildi. Matrixport analistleri 35 bin doların ardından yaşanacak süreçle beraber Bitcoin’in yıl sonu kapanışını, 45 bin dolar bandında yapabileceğini kaydetti.

Fiyat hareketlerine yönelik tahminler hakkında konuşan Matrixport Araştırma Müdürü Markus Thielen, temmuz yükselişi sonrasında olası bir satış dönemi konusunda yatırımcıları uyardı:

Yaz ayları Bitcoin için bir konsolidasyon dönemi olma eğilimindeyken güçlü bir temmuz ayını vasat bir ağustos-eylül ayı ve beraberinde bir satış takip ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!