Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler, Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) Fiyatlarındaki Son Düşüşü Yorumladı

Bitcoin (BTC) fiyatı son 24 saat içerisinde %9,8 değer kaybetti ve bu düşüş bütün piyasayı kızıla boyadı. BTC fiyatının düğşüşü ile kripto para piyasasının toplam değeri yeniden 1 trilyon doların altına geriledi. Tüm zamanların rekorunu kırması beklenen ETH ise basın saati itibarıyla 1.141 dolardan işlem görüyor. Peki analistler bu düşüşü nasıl yorumluyor?

Borsalara olağanüstü miktarda Bitcoin gönderildi 

CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju, bu düşüşe yorum değil direkt olarak verilerle cevap verdi. Young Ju tarafından paylaşılan verilere göre bir anda kripto para borsalarına gönderilen BTC miktarı “olağanüstü” seviyeye yükseldi. Tek bir blokta farklı kripto para borsalarına 561 farklı BTC gönderme işlemi yapıldığını belirten Young Ju, fiyat tahmini paylaştı.

btc

Önde gelen veri uzmanı, Bitcoin fiyatının satış olarak yorumlanan olası transferler sonrası 34.400 dolar seviyesini test edebileceğini düşünüyor. CEO, yakın zamanda borsalara gönderilen stablecoinlerin ise türev borsaları yerine spot borsalara gönderildiği görüşünde.

Ether fiyatı için 900 dolar uyarısı 

Yaptığı Ethereum tahminleri ile ön plana çıkan kripto para analisti HornHairs ise ETH fiyatı için 900 dolar altına işaret etti. Analist paylaştığı grafiğinde 1.220 doların altına inilmesi ile 1.170 dolar desteğinin test edileceğini ve buradan direkt olarak 900 dolar altına inilebileceğini ortaya koydu. HornHairs bu gönderisini “ETH’in 900 dolar altında tamamlanmamış bir meselesi var” ifadesi ile paylaştı.

ETH/USD

Rager, Bitcoin için kritik desteği açıkladı 

Söz konusu grafiğe yanıt veren ünlü analist Josh Rager ise yatırımcıların hoşuna gidecek bir açıklamada bulundu. Rager, “bu fırsatı hoş karşılarım” ifadesi ile aslında bunun alım fırsatı olabileceğini ima etti. Rager kendi profilinde paylaştığı öngörülerinde ise ETH fiyatının 900 dolar altına inmesinin “kaçırılmaması gereken bir alım satım fırsatı” olduğunu belirtti.

Rager’a göre Bitcoin fiyatı 34.700 dolar desteğinden sıçrayabilir. Rager bu düşüş nedeniyle “bearish” olmaya gerek olmadığını belirtti. BTC fiyatı ise adım adım 34.700 dolar seviyesine doğru geriliyor ve buradan sıçrama olup olmayacağı merak edilmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!