Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kraken XRP Alım Satımını Durduruyor

SEC’nin Ripple ve iki yöneticisine açtığı dava sebebi ile Kraken kripto para borsası XRP alım satım işlemlerini Amerika’daki kullanıcıları için durduracağını açıkladı.

Kraken Rippla’a açılan menkul kıymet davası sebebi ile Amerika’daki kullanıcılarına XRP alım satımını 30 Ocak tarihi itibari ile durduracağını açıkladı. Ancak borsa yaptığı açıklamada kullanıcıların XRP yatırma ve çekme işlemlerin aynı şekilde devam edeceğini belirtti.

Kraken kripto para borsası XRP alım satımları konusunda aldığı bu kararı yalnızca Amerika’daki müşterileri özelinde gerçekleştireceğini, diğer ülke kullanıcılarının XRP işlemlerinde herhangi bir değişiklik yaşamadan borsayı kullanmaya devam edebileceklerini ifade etti.

SEC’nin açtığı davanın Şubat ayında gerçekleşeceği bilinse de Amerika’da kullanıcısı bulunan büyük borsalar dava öncesi XRP işlemlerini durdurarak önlemlerini aldı. Alınan işlem durdurma ve delist önlemi, XRP’nin en değerli kripto para listelerindeki sıralamasını da etkiledi.

XRP geçtiğimiz günlerde Litecoin ile verdiği 3.’lük savaşını, 15 Ocak günü Polkadot ile tekrar tecrübe etti. Haber yazım saati itibari ile 3.’lüğü tekrar elinde tutan XRP, 4. sıraya düşerek sırasını Polkadot’a kaptırmıştı.

Davanın nasıl sonuçlanacağı bilinmese de, SEC’nin iddialarına karşılık Ripple CEO’sunun Twitter hesabı üzerinden yaptığı kısa açıklamalarda merak edilen birkaç soruya cevap verilmişti. Ripple’ın bu dava konusunda elinden geleni yapacağı ve sonuna kadar savaşacağı gibi söylemler yapılan açıklamalardaki baskın ifadeler arasında yer almıştı.

XRP ise son 24 saatte %5 düşüş ile işlem görürken, haberin fiyat üzerinde belirgin bir etkisi görülmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!