Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Dünya Altın Konseyi Yetkilisinden Bitcoin Yorumu

Dünya Altın Konseyi Hindistan Genel Müdürü P.R. Somasundaram, ülkede altına duyulan talebin azaldığını ancak Bitcoin’in henüz altın karşısında herhangi bir tehdit oluşturmadığını dile getirdi.

Hindistan’daki altın satışları 2020’nin ilk üç çeyreğinde düşüş gösterdi. Altın yatırımcısı dördüncü çeyrekte kısmen daha fazla altın almaya başlamışsa da ülkede 2020 boyunca altına gösterilen talepte azalma görüldü. Dünya Altın Konseyi’nin Hindistan sorumlusu Somasundaram, BNN Bloomberg’de katıldığı programda altına duyulan talebin azaldığını ancak altının cazibesini hala koruduğunu söyledi.

Bitcoin altın için tehdit oluşturur mu?

Alternatif enstrüman arayışına giren altın yatırımcısının bitcoin’e yönelmeye başladığı düşünülüyor. Somasundaram, bunun Hindistan için geçerli olmadığını ve “Bitcoin’in Hindistan’da altına karşı herhangi bir sorun teşkil etmediğini” söyledi.

Uzman isim; altının fiziki bir varlık olduğunu söyleyip bitcoin’i spekülatif bir varlık olarak tanımladı. Altın Konseyi yetkilisine göre Hindistan’daki aileler uzun vadeli yatırım tercihlerini hala altından yana kullanıyor, düğünlerde hala altın takıyorlar.

“Altın doğumdan ölünceye bizim yaşantılarımızda çok önemli bir rol oynuyor. Fiziki bir varlık olan altın, kadınlar tarafından yıllardır bir emtia olarak kullanılıyor. Dayanak varlığı altın olarak gösterip borç alabiliyorsunuz. … Bitcoin daha spekülatif bir varlıktır ve biz bitcoin’in Hindistan’da altına karşı bir tehdit oluşturduğunu düşünmüyoruz.”

Bankacılık sisteminden bir kaçış sunuyor

Somasundaram’ın açıklamalarına göre altını cazip kılan şeylerden biri onun bankacılık sisteminden bağımsız olması. Altının Hindistan’da bankalardan bağımsız bir varlık olarak görüldüğünü söyleyen isim, bu sisteme dahil olmak istemeyen insanların altına yöneldiklerini vurguladı.

Altın Konseyi yöneticisine göre tüm bunlar, altın piyasasında yapısal olarak büyük bir değişim olmadığının göstergesi. O, bunlara dayanarak altına duyulan talebin yeniden büyümeye başlayacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!