Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Üç Milyar Dolarlık Fonun CEO’su: Altcoinlere Değil Bitcoin’e Talep Var

New York Digital Investment Group (NYDIG) CEO’su, görüştüğü kurumsal yatırımcıların tamamının bitcoin ile ilgilendiğini açıkladı. Bitcoin’in yapısal özelliklerini ön plana çıkaran Robert Gutmann, insanların bitcoin haricindeki kripto paralara yönelmediklerini söyledi.

NYDIG, 10 milyar dolarlık Stone Ridge’a bağlı olan bir dijital varlık yöneticisidir. Kurumsal yatırımcılarla çalışan NYDIG’in yönetimi altında 3 milyar dolar değerinde varlık bulunuyor. NYDIG CEO’su Robert Gutmann’ın açıklamaları, bitcoin gibi dijital varlıklara duyulan talebin büyüdüğüne işaret etmekte.

‘Konuştuğum herkes bitcoin ile ilgileniyor’

Gutmann, The Scoop programına katıldı ve son zamanlarda görüştüğü her yatırımcının bitcoin ile ilgilenmeye başladığını söyledi. The Block’un haberine göre Gutmann’ın açıklaması şu şekilde oldu:

“50 milyon dolarlık veya daha büyük yatırım yapmayı düşünen ve benimle görüşen son 100 yatırımcıyı ele alalım. Bu 100 yatırımcının 100’ü de bitcoin hakkında konuşuyor. Diğer kripto paralar hakkında konuşanların sayısı 0.” 

‘Toplumsal bir sorunu çözüyor’

Gutmann bitcoin’e duyulan bu ilginin makroekonomik gelişmelerce körüklendiği görüşünde. Bitcoin’in Covid-19 sebebiyle izlenen politikalar ışığında daha cazip bir alternatif varlık haline gelmeye başladığı düşünülüyor. NYDIG CEO’suna göre bitcoin bunun ötesine gidip ‘temel bir sorunu’ çözüyor:

“Açık kaynaklı para konsepti gerçekten çok kuvvetli bir olgu ve biz bunun toplumun temelinde yatan bir sorunu çözdüğüne inanıyoruz.”

Müşterilerine alım/satım ve saklama hizmeti sunan NYDIG’in hizmet verdiği isimlerden birisi Mass Mutual.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!