Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

UBS Wealth: Kripto Para Fiyatları Sıfırı Görebilir

UBS Global Wealth Management Bitcoin gibi kripto paraların sıfırı görebileceğini açıklayıp yatırımcılara uyarıda bulundu. Birleşik Krallık’taki regülatörün mesajına benzer bir mesaj veren UBS Wealth, “Sadece kaybetmeyi göze alabileceğiniz miktarda yatırım yapın.” açıklaması yaptı.

Dünyanın en büyük finans kuruluşlarından olan UBS Wealth, kripto para yatırımcılarının piyasanın temel dinamiklerinden kaynaklanan bazı sorunlar yaşayabileceğini açıkladı. UBS Wealth uzmanlarına göre Bitcoin gibi kripto paraların fiyatı yakın vadede yükselmeye devam edebilir. Fakat bu onların hiçbir zaman sıfırı görmeyeceği anlamına gelmiyor.

Bir kripto paranın pabucu dama atılabilir

UBS Wealth ekibi Michael Bolliger’ın da katılımıyla birlikte yeni bir kripto para raporu hazırladı. Uzman isimler kripto paraları Netscape ve Myspace gibi platformlara benzetti. Bu platformlar nasıl yavaş yavaş ortadan kalktıysa kripto paraların da ortadan kalkabileceği ifade edildi. Bloomberg haberine göre UBS Wealth’in raporunda şu nota yer verildi:

“Eğer bir kripto paranın daha iyi versiyonu üretilir veya yasal regülasyonlarda radikal bir değişiklik olursa o kripto paranın fiyatının sıfıra gitmemesi için hiçbir sebep kalmaz. Netscape ve Myspace kendi dönemlerinde çok popüler olsa da zamanla ortadan kayboldu.”

‘Kaybetmeyi göze alabildiğiniz kadar…’

Birleşik Krallık’ın finans regülatörü Financial Conduct Authority (FCA), bu ay yayımladığı bildiride kripto para yatırımcılarına seslenip “Yalnızca paranızı tamamen kaybetmeyi göze alıyorsanız yatırım yapın.” çağrısında bulundu. UBS Wealth buna benzer bir uyarıda bulunup, “İnsanlar yalnızca kaybetmeyi göze alabilecekleri paralarla kripto para yatırımı yapmalılar.” ifadesine yer verdi.

Binance CEO’sundan yanıt geldi

Binance CEO’su Changpeng Zhao, UBS Wealth tarafından yapılan bu tahminin bitcoin için geçerli olmadığını açıkladı“Hayatta her şey mümkündür” diyen Zhao, Bitcoin fiyatının sıfıra gitme ihtimalinin bir istisna olduğunu söyledi. Binance CEO’su, ‘sadece koleksiyonluk olması için bile tüm bitcoin’leri alırım’ diyerek btc fiyatının sıfıra gitmesine müsaade etmeyeceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!