Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arjantinli Milyarder: Bitcoin Altından Daha İyi

MercadoLibre CEO’su Marcos Galperin, bitcoin’in altından daha iyi olduğunu açıkladı. Arjantinli milyarder onun bir değer saklama aracı olarak kullanıldığında altından daha etkili olabileceğini düşünüyor.

Marcos Galperin Twitter hesabından bitcoin ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Arjantinli milyarder, bitcoin’in bir değer saklama aracı olarak altından daha iyi olduğunu dile getirdi. Ünlü girişimci onun bir ‘ödeme aracı’ olarak kullanıldığında zayıf kaldığını vurguladı.

Çok fazla enerji tüketiyor

Satoshi Nakamoto bitcoin’i dünyaya “eşler arası bir ödeme ağı” olarak tanıttı. Marcos Galperin, bitcoin’i herhangi bir ödeme işlemi için kullanmanın verimli olmayacağını düşünüyor. Latin Amerika’nın ünlü ismi bunun sebebini bitcoin madencilerine ve btc ağı için harcanan elektriğe dayandırıyor. Milyarder isim Twitter’dan yaptığı açıklamada bu durumun “kuantum bilgisayarlarla birlikte değişebileceğini” ekledi.

Arjantinli milyarder geçen yıl yaptığı açıklamalarda Bitcoin’i İnternet teknolojisine benzetenlere şüpheyle yaklaştı. Sosyal medyadaki bir kullanıcı bitcoin’in günümüzdeki halinin İnternet’in 1990’lı yıllardaki halini anımsattığını söyleyip onun büyüme potansiyelini öne çıkardı. Galperin buna “İnsanlar Bitcoin’i beş yıldır böyle tanıtıyor. Bir türlü büyüyemedi…” ifadesini kullandı.

Kısaca: Marcos Galperin kimdir?

Arjantinli milyarder Marcos Galperin’in 7.7 milyar dolarlık serveti bulunuyor. Galperin, Portekiz de dahil olmak üzere 19 ülkede hizmet veren ve Nasdaq’ta listelenen MercadoLibre’nin kuruculuğunu ve CEO’luğunu üstleniyor. Galperin, ‘Latin Amerika’nın eBay’i’ olarak tanıtılan bu şirketi 1999 yılında kurmadan önce JPMorgan’da görev aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!