Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Bitcoin’in (BTC) Fiyat Düşüşü Sonrası Anlamlı “Gönderme”

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), basın saati itibarıyla 36.000 dolar seviyesinden işlem görüyor. Bitcoin, son 24 saat içerisinde %8,5 değer kaybetti. Binance kripto para borsasının CEO’su Changpeng Zhao ise daha önceki düşüşü hatırlatarak yatırımcılara anlamlı bir göndermede bulundu.

CZ’den Bitcoin hatırlatması 

Changpeng Zhao aslında hafta başındaki sert düşüşü hatırlattı. Bitcoin fiyatı 11 Ocak tarihinde benzer bir düşüş yaşayıp, kısa sürede 40.000 dolar seviyesinden 32.000 dolar seviyesine kadar geriledi. BTC fiyatının durmak bilmeyen yükselişi esnasında düşüş bekleyip alım yapacağını söyleyen yatırımcılar ise BTC çakıldığında korkuya kapıldı.

Changpeng Zhao, bu duruma göndermede bulunarak “eğer kendinize bir sonraki dip seviyesinde alım yapacağınızı söylediyseniz…” ifadesini kullandı.

Bitcoin fiyatı neden düşüyor? 

Peki Bitcoin fiyatının bugünkü düşüşünün sebebi belli mi? BTC fiyatını aşağıya çekecek net bir sebep olmasa da bugün yaşanan iki gelişme yatırımcıları paniğe sürüklemiş olabilir. New York Başsavcılığı tarafından Tether ve Bitfinex’e açılan dava için 15 Ocak tarihi bir hayli önemli. Tether’ın bugün kendisinden istenen ve Bitfinex ile maddi ilişkisine dair belgeleri sunmak zorunda. Kısa süre önce ABD’li regülatörlerin Ripple’ı hedef almasından sonra beklenen bu tarih ise yatırımcıları endişelendirmekte.

BTC fiyatının düşüşüne dair ortaya atılan bir diğer teori ise Amerikan Dolar Endeksi (DXY) bazında görülen yükseliş. Koronavirüs salgını boyunca ABD dolarının güçsüzleşmesi hem BTC hem de altın yatırımı için fayda sağladı. Şimdi ise DXY bazında görülen artış, BTC için olumsuz etki yaratıyor.

Kripto para analisti Efloud, 8 Ocak tarihli gönderisinde aslında buna dikkat çekti. Analist, DXY’in 90,4 seviyesinin üzerinde kapanış yapması durumunda kripto para piyasalarında düzeltme görülebileceğinin altını çizdi.

Basın saati itibarıyla ise DXY’ın 90,658 seviyesine kadar çıktığı görülmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!