Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler: Ethereum (ETH) Fiyatı 300 Dolara Düşebilir

Piyasa analistlerine göre; Ethereum (ETH), 360 dolar sularında karşılaşacağı direnç ile 300 dolara düşebilir ve büyük kayıplar yaşayabilir. Ethereum 350 dolarlık direnç bölgesine tutunmayı başarsa da karşılaşılan direncin, fiyat üzerinde daha büyük bir negatif yönlü etkiye sahip olacağı düşünülüyor. 

Son 24 saat içinde %0,6 oranında gerileme kaydeden Ethereum fiyatı şu an 355 dolar sularından işlem görüyor. ETH, 350 dolar olarak belirlenen destek bölgesinin altına düşmemiş olsa da analistlere göre; Ethereum fiyatı için büyük çaplı bir kayıp kapıda olabilir. Ethereum için 360 – 365 dolar barajının yükseliş trendi önünde büyük bir engel olduğunu söyleyen uzmanlar, burada karşılaşılacak bir trend ile ETH fiyatının 300 dolar altına inebileceğini söylüyorlar.

Ethereum, 300 Dolara Doğru Dalış Yolunda

Crypto Micheal adı ile bilinen Hollandalı analist ve trader Michael van de Poppe, Ethereum’un kritik direnç bölgesi olan 360 dolar barajını kıramaması halinde boğaların elinin zayıflayabileceğini öne sürdü. Poppe, bu direncin kırılması ile bir yükseliş trendi yaşanabileceğini söylerken yine de tekrar bir ret ile karşılaşılmasının ve aşağı yönlü bir hareketliliğin daha olası olduğunun altını çizdi.

Twitter’da Farmer Status adlı hesabın sahibi podcast yayıncısı ve trader da Crypto Michael’ı destekleyen açıklamalarda bulundu. Trader paylaştığı grafik ile ETH için beklediği rotayı açıkladı. Twitter’da 70 binin üzerinde takipçiye sahip trader, grafiklere bakıldığında ETH fiyatının gelecekte 275 – 300 dolar aralığını görebileceğini söylüyor.

Ethereum-ETH-300-dolara-dusebilir
Farmer Status tarafından paylaşılan ETH/USD mum grafiği. Kaynak

Yeteri Kadar İvme Toplayabilirse Yükselişe Geçebilir

Crypto Michael geçen hafta paylaştığı analiz videosunda ETH grafiklerine de yer verdi. Michael, 334 dolardan alınan direncin korunması gerektiğinin altını çizdi ve en önemli direnç noktalarından birini 385 dolar olarak belirledi. Trader, Ethereum’un elini yeteri kadar güçlendirmesi halinde 440 dolara doğru ivme kazanabileceğini söyledi. Fakat 400 dolarda karşılaşılabilecek olası bir dirençten de bahseden Michael, ETH fiyatının 279 doları görebileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment