Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler, FED’in 2022 Yol Haritasından Sonra Bitcoinin Yeni Bir Trend Başlatacağına İnanıyor

FED’in, 2022 yılı yol haritasında şimdiden en az 3 faiz artırımına gideceğini ve tahvil alımları politikasını sonlandıracağını dile getirmesinden sonra analistler, piyasalarda toparlanma bekliyor.  

Çoğu analist 2021 yılı içerisinde bitcoin fiyatının 100 bin dolara ulaşmasını bekliyordu. Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolar seviyelerinden sonra düşüş sürecine geçti ancak analistler, tahminlerinin hala geçerli olduğunu mevcut fiyat hareketlerini optimal bir akümülasyon gölgesi olarak görüyorlar.

FED’in bu hafta gerçekleştireceği toplantı nedeniyle geçen hafta bitcoinde volatil fiyat hareketleri görülmüştü. Dün sonuçlanan toplantıda FED’in, mevcut faizi sabit tutacağı, 2022 yılında 3 faiz artırımı ve tahvil alımlarında kademeli azaltma politikalarını açıklamasının ardından piyasa bir nebze de olsa rahatladı.

Powell’ın yaptığı açıklamaların ardından bitcoinde tepki alımları gerçekleşti ve şu anda 48.700 dolar seviyelerinde işlem görüyor.

Yatırımcı ve John Wick takma adlı Twitter kullanıcısı ile son 2 hafta boyunca bitcoinde gerçekleşen fiyat hareketlerini inceleyen bir grafik paylaştı. Wick, 46.588 destek bölgesinin iyi çalıştığını ve mevcut fiyat aralığında “güçlü bir destek bölgesi” olduğunu belirtti.

Wick:

Volatilitenin arttığını görebiliriz. Benim beklentim fiyatın mevcut desteği koruyarak sıkışması yönünde. Daha sonra breakout gerçekleştirerek temmuz ayındaki hareketin bir benzerini yapabilir.

bilgilerini paylaştı.

Bağımsız piyasa analisti olan Twitter fenomeni Rekt Capital, bitcoinin tüm zamanların en yüksek seviyesinden beri yaşadığı %38’lik geri çekilmenin beklenen bir hareket olduğunu daha önceki boğa sezonlarında benzer hareketlerin görüldüğünü, ancak yaşanan korkunun ardından fiyatların daha da yükseldiğini söyledi. Ayrıca fenomen mayıs ayındaki %53’lük düşüşü örnek gösterdi.

Yatırımcı ve Kripto Ed_NL takma adlı Twitter kullanıcısı da benzer bir şekilde bitcoin fiyatında önümüzdeki haftalarda yükseliş bekleyen bir grafik paylaştı.

Paylaştığı grafik ile birlikte Kripto Ed_NL:

Önümüzdeki saatler için beklentim: FED açıklamalarından önce fiyatın yeşil bölgeye temas etmesini, açıklamadan sonra ise hızlı bir yükseliş bekliyorum.

dedi.

Twitter kullanıcı ve kripto yatırımcısı Crypto Bull God ise farklı bir bakış açısı ile yaklaşarak bitcoinin mevcut hareketinin, Eylül ayında gerçekleşen yükselişten önce yaptığı fiyat hareketi ile benzer olduğunu belirten bir grafik paylaştı.

Attığı tweette:

Bir kaç gündür bu grafiği inceliyorum. Bitcoin bu hareketi kesin gerçekleştirecek demiyorum ama eylül ayı ile kesinlikle benzer bir yapıda.

fikirlerini paylaştı.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!