Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler, Zorlanan Ekonomilerde Kripto Paraların Bir Çıkış Olacağını Düşünüyor

Başta Venezula, İran, Zimbabwe, Arjantin ve Sudan gibi ülkeleri etkileyen ve son dönemde ülkemizde de dönem dönem etkisini göstermeye başlayan kur dalgalanmaları, yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş gibi görünüyor.

Konuyla ilgili görüş bildiren analistler, ekonomik açıdan zor günler yaşayan ülkelerin vatandaşlarının, daha önce fazlasıyla volatil ve fiyat dengesizliklerine sahip oldukları belirtilen kripto paralara geçiş yaptığını belirtirken, bu durumun da kripto paraların ne kadar önemli bir finansal enstürman olduğunun kanıtı olduğunu ifade ediyor.

Konuyla ilgili görüş belirten Blockchain şirketi strateji danışmanı Xen Baynham Herd, şunları söyledi:

”Enflasyonun çok ciddi artış gösterdiği ülkelerde, vatandaşlar birikimlerinin değersizleşmesi riski ile karşı karşıya durumda ve bundan ötürü kripto paralara yönelim gerçekleştiyorlar. Bu da, bizim görece daha stabil olan dijital ürünlere olan ihtiyacımızı bir kez daha çok açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor.”

Gerçekten de, geçtiğimiz günlerde de sizlerle haberini paylaştığımız Bitcoin’in yaşadığı ciddi düzeltmeye rağmen Venezuela Bolivarı, Arjantin Pesosu ve Sudan Pounduna karşı gösterdiği iyi performans da, bu tezi bir nevi destekliyor. Otoriteler, enflasyon oranları arttıkça ve ekonomik refah düzeyi çalkalanmaya başladıkça, birçok insanın kripto paralara yönelim sağladığını ifade ediyor ve bu rakamın gelecek dönemde artacağını belirtiyor.

Bakalım gerçekten de Bitcoin  ya da diğer bir başka kripto para, bu tarz durumlardan muzdarip olan kişiler için gelecekte başarılı ve güvenilir bir sığınılacak liman olma özelliğini sürdürebilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment