Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistten Ethereum, Dogecoin ve Arbitrum Analizi: Ether Altcoinleri Taşıyabilir!

Twitter fenomeni ve kripto para analisti Altcoin Sherpa, popüler üç altcoin hakkında detaylı fiyat analizini paylaştı.

Altcoin Sherpa yakın tarihli soysal medya gönderilerinde 3 farklı altcoin için dikkat çeken tahminlerde bulundu. Altcoin Sherpa’nın analizleri Arbitrum (ARB), Ethereum (ETH) ve Dogecoin (DOGE) özelinde oldu.

Arbitrum’un son zamanlardaki tartışmalı topluluk oylamaları ile yaşadığı düşüşü fırsat olarak gören Altcoin Sherpa, yatırımcıların bu volatil ortamdan faydalanabileceğini düşünüyor:

Bunu gerçekten aktif olarak trade etmiyorum ama çok fazla volatilite var. ARB’nin kısa vadede daha yükseğe çıktığını görmek şaşırtıcı olmaz. Yine de yükselişi destekleyebilecek daha fazla haber gerekiyor.

Analiste göre ARB’nin ilk hedefi bir direnç noktasına tekabül eden 1,30 dolar bandı olabilir ve bu yaklaşık %7‘lik bir yükselişe denk geliyor. Öte yandan analist, token özelinde daha ciddi bir yükseliş için 1,49 dolar seviyesindeki asıl direncin üstünde 4 saatlik kapanış bekliyor.

CoinGecko verilerine göre ARB yazım esnasında %4,3 artışla 1,23 dolardan işlem görüyor.

Ethereum beraberinde altcoinleri taşıyabilir!

Ethereum hakkındaki görüşleri de pozitif olan analist, hem ETH/BTC paritesi için hem de ETH/USDT paritesi için farklı iki perspektif sundu. Analist, Ethereum’un Bitcoin karşısındaki fiyatının kısa vadeli bir dip bölgesine ulaşmış olabileceğini öne çıkartırken paritenin 0,064 seviyesinden dönmesi durumunda altcoinler için bir yükseliş sezonunun başlayabileceğini ifade etti. Analist ayrıca ETH/BTC paritesinin uzun vadede 0,055 seviyesine kadar gerilemesini bekliyor.

Bununla birlikte Ether’in dolar paritesine odaklanan analist, 1.850 dolar üzerinde gerçekleşen 4 saatlik kapanışın yükseliş için sağlıklı bir sinyal olabileceğini ima etti. Analist böyle bir yükseliş için hareketli ortalamaların sağlıklı göründüğünü sözlerine ekledi:

Ağustos 2022’den bu yana 1.850 doların üzerinde 4 saatlik bir kapanış görmedik. EMA’ların hepsi oldukça sağlıklı görünüyor, bakalım bu gerçekten gerçek bir kırılma mı?

CoinGecko verilerine göre Ethereum, son 24 saat içerisinde %2,9 yükseldi ve yazım esnasında 1.863 dolardan işlem görüyor.

Dogecoin’de Twitter rüzgarı nereye kadar sürecek?

Altcoin Sherpa’nın görüşüne göre Dogecoin için iki net direnç bölgesi bulunuyor. Bu direnç bölgeleri ise 0,097 ve 0,10 dolar bandında konumlanıyor. Analist belirtilen bölgenin short (kısa) yönlü pozisyon açmak için kötü bir alan olmayacağını dile getirse de işaretli noktada harekete geçmeyip gözlemlemeye devam edeceğini açıkça dile getirdi.

Öte yandan bu bölgenin kırılımının daha uzun vadeli bir yükselişi tetikleyebileceğini ima eden analist, haber akışının önemini de vurguladı:

Bu yükselişin gerçekçi  olup olmadığı belirlenecek; tipik olarak bir tür likit olmayan yukarı hareket ve ardından hızlı bir geri dönüş görüyoruz. İlk direnç alanı yaklaşıyor; Twitter simgesini değiştirirse düşüş yönlü bir yol izlenebilir.

CoinGecko verilerine göre DOGE, yazım esnasında %25 yükseliş ile 0,0971 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!