Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

LayerZero Sektör Devlerinin 120 Milyon Yatırımı ile Artık 3 Milyar Değerinde

Farklı blockchainler arasında işlem yapmaya olanak sağlayan blockchain LayerZero, B serisi fonlama turunda 120 milyon dolar yatırım alarak 3 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

LayerZero 4 Nisan tarihinde yayınladığı açıklamada, B serisi finansman turunda 3 milyar dolar değerlemeye ulaştığını ve 120 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Finansman turuna katılan şirketler arasında, a16z Crypto, Sequoia Capital, Circle Ventures, Samsung Next, Opensea ve Christie’s gibi devler yer aldı ve tura toplam 33 şirket katıldı.

LayerZero Labs CEO’su Bryan Pellegrino konu hakkında verdiği röportajda, aldıkları fonun zorlu piyasa koşulları altında ve yatırımcıların tedbirli davrandıkları bir dönemde gerçekleştiğinin altını çizdi.

Paraya ihtiyaçları olmadığını söyleyen CEO, alınan fonun büyüme planlarını karşılamak için kullanılacağını dile getirdi. Pellegrino, bu yıl LayerZero’nun en büyük hedeflerinden birinin Asya-Pasifik bölgesine ve oyun sektörüne önemli ölçüde giriş yapabilmek olduğunu da açıklamalarına ekledi.

LayerZero, geçtiğimiz yılın mart ayında düzenlediği bir başka yatırım turunda 1 milyar dolarlık değerleme ile aralarında iflas eden kripto para borsası FTX’in de dahil olduğu yatırımcı grubundan 135 milyon dolar yatırım almıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!