Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Koreli Yatırımcılar Uçuşa Geçen 2 Altcoin’e Yöneldi, Fiyatlar Daha da Yükseldi!

Solar Network (SXP) ve Icon (ICX) son günlerde Güney Koreli traderler tarafından oldukça ilgi görürken yerel borsalardaki işlem hacimleri 100 milyonlarca dolarları aştı. 

Güney Kore’nin yerel kripto para borsalarından alınan hacim verileri, yerel traderların son dönemde yükselişlte olan SXP ve ICX tokenlarına ciddi bir rağbet gösterdiğini ortaya koydu.

Coingecko verilerine göre ICX/KRW (Kore Won’u) işlem çiftinin hacmi Güney Kore borsası Upbit’te 510 milyon dolar seviyesine kadar yükselirken SXP/KRW hacmi ise 490 milyon doları gördü. Bu değerlerin, her iki altcoin’in de piyasa değerlerinden fazla olması oldukça dikkat çekti.

Halihazırda yükselişte tokenlar üzerindeki son 2 gündür artan yerel talebin de olumlu olarak yansıdığı görüldü. SXP son dönemlerde 0,659 dolar seviyesinde 0,94 dolar seviyesine yükselerek %40’tan fazla yükseliş yaşadıktan sonra 0,81 dolar seviyesine geriledi. Öte yandan ICX ise son 24 saat içerisinde 0,264 dolar seviyesinden 0,412 dolar seviyesine yükselerek %55’ten fazla değer kazandı.

Binance tarafından 2020 yılında satın alınan Swipe’ın yeniden markalaşmış hali olan Solar Network’ün SXP token geçişinin borsa tarafından desteklenecek olmasıyla birlikte SXP’ye olan ilginin artmış olabileceği dile getirildi.

Kullanıcıların varlıklarını farklı blockchainlere aktarmasına izin veren ICX’in ise Güney Kore merkezli olmasından kaynaklı ülkede popüler olduğu öne sürüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!