Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Analistten Bitcoin İçin Dönüş Uyarısı: Bu Seviyenin Altında Sert Düşüş!

Fenomen kripto para analisti Rekt Capital, Bitcoin’de (BTC) oluşan geri dönüş formasyonuna dikkat çekerek 27.000 dolar desteğinin kırılması ile düşüşün derinleşebileceğini öne sürdü.

Rekt Capital yakın tarihli sosyal medya gönderilerinde, Bitcoin özelinde geri çekilme yaşanabileceğine dair sinyaller verdi. Analist, Bitcoin’in bir konsolidasyon döneminde olduğunu belirtirken kısa vadede 27 bin dolar desteğine bir düzeltme gelebileceğini söyledi ve oluşan ikili tepe formasyonuna dikkat çekti:

Bitcoin ikili tepe oluşturmuş durumda. Modelin ilk kısmı 10 gün içinde oluştu. Şu anda, modelin ikinci kısmının 7. günündeyiz. İkili tepenin tam olarak oluşup oluşmadığını belirlemek için önümüzdeki birkaç gün çok önemli olacak.

Resim

Rekt Capital, 27 bin dolar bandının kısa vade için önemli bir destek olabileceğini söylese de desteğim kaybedilmesi ve ikili tepe formasyonunun onaylanması durumunda daha derin bir düşüş bekliyor:

Bitcoin yüksek tepe (siyah) direnci ile mücadele ediyor. Yüksek tepe direnci ve 27.000 dolar (yeşil) desteği arasında konsolide olurken trendsiz kalmaya devam edecek. Yakında yeşil destek seviyesine düşüş gelebilir. Bu seviyenin kaybedilmesi daha derin bir geri dönüşün onaylanması demek.

Resim

Öte yandan analist, geçtiğimiz günlerde benzer bir şekilde uzun vadeli bakıldığında makro düşen trendin kırıldığını ancak kısa vadede 25 bin dolar bandına bir düzeltme gerçekleşebileceğini belirtmişti.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %0,2 düşüş sergileyen Bitcoin, yazım esnasında 28.033 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!