Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Boğası İçin Önemli Teyit Geldi: Ünlü Analist Düzeltme İçin Fiyat Verdi!

Fenomen kripto para analisti Rekt Capital, Bitcoin’in (BTC) boğa döngüsü için gereken teyidi aldığını öne sürerken olası bir düzeltme seviyesi için de fiyat verdi.

Rekt Capital yakın tarihli bir gönderide, Bitcoin’in 16 aylık uzun bir ayı döngüsünü mart ayı kapanışı ile sonlandırdığını söyledi. Paylaştığı analizde, Bitcoin’in makro düşen trendi kırdığını işaret eden Rekt Capital, bunun aylık kapanış ile teyit edildiğini ifade etti. Analist söz konusu grafiği bir süredir takip ediyordu ve daha önce mart ayındaki kapanışın Bitcoin’in yönü için kritik bir değere sahip olduğunu vurgulamıştı.

Bitcoin, benzer makro düşen trendleri kırdığı 2015 ve 2019 yıllarından sonra tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan yükselişler yaşadı. Fakat 2015 yılındaki büyük yükselişten önce gerçekleşen düzeltmeyi de öne çıkaran Rekt Capital, böyle bir durumda Bitcoin’in son kez 25 bin dolar seviyesine çekilebileceğini hatırlattı:

Bitcoin, yeni bir makro yükseliş trendine başlamak için makro düşüş trendinin ötesine geçtiğini doğruladı. Bitcoin tarihsel olarak makro düşüş trendini kırdığında, bunu bir makro yükseliş trendi izledi. Fakat 2015’te, yukarı yönlü hareketten önce yaşanan düzeltmeye bakarsak bir geri çekilme yaşanabilir. Nisan veya Mayıs ayında bir düşüş olursa yükseliş öncesi son bir kez 25 bin dolar test edilebilir.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 28.100 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!