Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Destekli Borsanın V3 Yükselmesi Ethereum ve BNB Chain Üzerinde Yayında

Binance destekli merkeziyetsiz kripto para borsası (DEX) PancakeSwap’in (CAKE) V3 yükseltmesi, Ethereum (ETH) ve BNB Chain üzerinde yayınlandı. 

Mart ayının başında yeni versiyona dair detayları açıklayan PancakeSwap, kullanıcılarına daha efektif verimlilik çözümleri ve farklı komisyon seçenekleri sunan üçüncü versiyonunu Ethereum ve BNB Chain ağlarında başlattığını duyurdu.

Pancake geliştiricileri konu hakkında basına verdiği demeçte, üçüncü sürümün SushiSwap ve Uniswap gibi diğer DEX’lere nazaran daha ucuz işlem ücretleri sunduğunu dile getirdi.

Yeni sürümün likidite sağlayıcıların, sermayelerini daha hassas işlem aralıklarına yoğunlaştırmalarına imkan sağlayarak muadillerine göre daha yüksek sermaye verimliliğine erişmelerine olanak sağladığı da belirtildi.

Verilen bilgilere göre, DEX önceki sürümden farklı olarak %0,01, %0,05, %1 ve %0,25 olmak üzere dört farklı işlem ücreti kademesi sunuyor. Bu sayede likidite sağlayıcılara sunulan verimlilik ve traderlar arasındaki dengenin korunması amaçlanıyor.

Ayrıca geliştiriciler, yakın gelecekte kullanıma açılacak olan VIP programı ile beraber %5’e varan işlem ücreti indirimleri gibi farklı seviyelerde teşvik paketleri sunulacağını belirtti.

Öte yandan borsa gün içerisinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden 27 milyon dolar değerinde 7,1 milyon CAKE yakıldığını bildirdi.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %1,4 değer kaybeden CAKE, son 24 saat içerisinde %1,7 düşüş yaşayarak yazım itibariyle 3,72 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!