Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Andorra Telecom’dan Blockchain Hamlesi

Andorra Telecom, yaptığı açıklama ile İspanya merkezli dijital ekonomi firması Alastria ile bir anlaşma yapıldığını açıkladı.

Son dönemde birçok ülke gibi, Blockchain sektörü ile ilgili olarak önemli araştırmalar yapan ve hali hazırdaki süreci Blockchain’e taşıma konusunda çalışmalarda bulunan Andorra Telecom’un, bu yapılan anlaşma sonrasında Blockchain teknolojisini kendi sistemine entegre etmeyi planladığı ifade edildi.

Anlaşmanın yapıldığı İspanya merkezli Alastria firması ise, kar amacı gütmemesi ile biliniyor. Firma, şu anda 800’den fazla şirket ile çalışıyor ve Blockchain teknolojisini, dijital ekonomide önemli bir yere koymak için ciddi çalışmalar yapıyor.

Alastria’nın bu süreç ile birlikte Andorra Telecom’un operasyonlarının bir kısmını Blockchain üzerine taşıması ön görülüyor. Bu sayede de, Andorra Telecom’un daha hızlı, daha efektif ve daha güvenli bir sisteme kavuşması amaçlanıyor.

Bilindiği gibi kripto para ve Blockchain konusunda Andorra hükümeti, daha önce de bir adım atmıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda, ülkedeki halkın Blockchain ve yeni ortaya çıkan teknolojiler noktasında bilinçlendirilmesi kararı alınmış ve Blockchain, ülkenin eğitim müfredatına eklenmişti.

Hükümet, o dönem yaptığı açıklamada bu hamle ile, girişimci zihinlere yol göstermeyi ve onları başarılı kılmayı amaçladığını belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment