Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Andressen Horowitz (a16z) Big Tech Şirketleri Devirmek için Kriptoyu Kullanmayı Düşünüyor

Silikon Vadisi’nin Venture Capital grubu Andressen Horowitz’in (a16z) kripto para piyasaları sorumlusu Chris Dixon, Big Tech şirketlerin internet üzerindeki mutlak hakimiyetlerini kırmak için kripto piyasasını kullanacaklarını açıkladı.

Chris Dixon, 23 Ağustos tarihinde Financial Times’in Tech Tonic isimli podcast’inde, aralarında geçmişte Andressen Horowitz’in yatırım yaptığı şirketlerin de içinde bulunduğu Big Tech şirketlerin interneti tekelleştirdiğini iddia etti. Dixon bu durumu değiştirmek için kripto para piyasalarındaki fırsatları değerlendirmeyi düşündüklerini açıkladı.

Andressen Horowitz’in, Twitter ve Meta henüz halka açılmadan önce onlara yatırım yaptığını belirten Chris Dixon kimsenin onların bu kadar büyük tekeller olduğunu düşünmediğini ifade etti. Dixon, işletmelerin karlarını büyütme hedeflerini doğal bulduğunu ancak bu kadar konsantre bir piyasanın yeni girişimler ve Venture Capital’ları zor durumda bıraktığını belirterek dengelerin değiştirilmesi gerektiğini savundu.

Dixon, 2018’de başlatılan ve toplamda 7,6 milyar dolar toplanmış kripto fonu için yatırımların şirketler yerine çoğunlukla tokenlere ve coinlere yapıldığı farklı bir yatırım fonu olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!