Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in (BTC) Önceki İki Dibini Doğru Tahmin Eden Strateji Yine Alış Sinyali Verdi

Kripto haber ajansı CoinDesk Bitcoin’de (BTC) yaşanan önceki iki düşüşün sonunu doğru tahmin eden stratejilerinin mevcut düşüşün sonuna geldiğimize işaret ettiğini açıkladı.

CoinDesk, 23 Ağustos tarihli haberinde, mevcut stratejilerinin daha önceki iki düşüşün sonunu doğru tahmin ettiğini ve hali hazırda yaşanan düşüşün sonu olarak yorumlanabilecek sinyaller ürettiğini iddia etti. Ajans daha önce 2015 ve 2019 düşüşlerinde verdiği sinyallerle milyonlarca yatırımcıyı terste bırakan stratejinin verdiği yeni sinyali tersine değerlendirmenin mantıklı olabileceğini ifade etti.

Ekibin stratejisinin, haftalık periyotta izlenen 50 ve 100 barlık basit hareketli ortalamaların kesişiminden oluşan bir çeşit trend takipçisinin satış sinyalini alış olarak uygulamaktan oluşan oldukça basit bir yapısı bulunuyor.

Grafik üzerinde de görüldüğü üzere 2015 ve 2019 yıllarında 50 günlük hareketli ortalamanın 100 günlük hareketli ortalamanın altına düşmesinin ardından fiyatlar toparlamış ve yükseliş trendine devam etmiştir. CoinDesk bu verileri referans alıp geçmiş iki sinyali değerlendirerek mevcut durumda 50 günlük hareketli ortalamanın 100 günlük hareketli ortalama altına düşmesinin de bir alış sinyali olarak yorumlanabileceğini iddia ediyor.

Uzmanlar ise CoinDesk’in stratejisini pek akla yatkın bulmadıklarını belirtti. Bitcoin’in haftalık periyotta teknik anlamda henüz hiç düşüş trendine girmediğini açıkladı. Hareketli ortalamaların yapısı itibariyle fiyat değişimlerine geç tepki vermesinin ve hatalı sinyal üretmesinin, yükselen bir piyasadaki geri çekilme hareketlerinde karşılaşılması oldukça doğal bir olgu olduğunu vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!