Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: İngiliz Yatırımcıların Kripto Para Konusundaki Eğitimleri Yetersiz

IW Capital, İngiltere‘de kripto paralarla ilgili bir araştırma yaptı ve İngiliz vatandaşlarının yüzde 38’inin kripto paraları tam olarak “anlamadığı” sonucuna vardı. IW Capital tarafından yapılan ankete katılan kripto para yatırımcıların yalnızca yüzde 5’i bu yatırımlardan kar etti.

Bilgi Yetersizliği

IW Capital tarafından yürütülen çalışmaya göre İngiliz vatandaşlar kripto paraları tam olarak anlamıyorlar ve vatandaşların bu alanda ciddi bir bilgi eksikliği var.

İngiliz yatırımcıların katıldığı ankete göre vatandaşlar kripto paraya yatırım yapmaktansa daha geleneksel varlıklara yatırım yapmayı tercih ediyorlar.

2,000 kişinin katıldığı ankette katılımcıların yüzde 38’i kripto parayı “anlamadığını” söyledi. Ayrıca katılımcıların yaklaşık üçte biri Bitcoin ‘balonunun’ yakın zaman içerisinde patlayacağına inanıyor. Ankete katılan yatırımcıların yalnızca yüzde 7’si geleneksel varlıklara yatırım yapmaktansa kripto paraya yatırım yapmanın daha iyi olduğunu düşünüyor.

Anket sonuçlarını baz alarak genelleme yapacak olursak İngiliz yatırımcıların kripto para piyasasındaki şanslarının pek yaver gitmediğini söyleyebiliriz. IW Capital’ın yaptığı araştırmaya göre kripto paraya yatırım yapmış olan vatandaşların yalnızca yüzde 5’i bu yatırımdan kar elde etti.

Danışmanlık Yok

Yukarıda verdiğimiz anket sonuçlarının pek olumlu yönde olmadıkları bariz bir şekilde ortada. Böylesine olumsuz sonuçlar da aslında yatırımcılarda ciddi bir bilgi eksikliği olduğunu gösteriyor. IW Capital tarafından konuyla ilgili yapılmış açıklamanın bir kısmı şöyle:

“Veriler gösteriyor ki İngiliz vatandaşlarının kripto para konusunda yeteri kadar bilgileri yok. Hatta çoğu kişi bu konu hakkında hiçbir şey bilmiyor.”

Kripto para yatırım yapmış olan vatandaşların bu konu hakkında danışmanlık almadıkları da görülebiliyor. IW Capital’a göre yatırımcıların ciddi bir kısmı bu alanda finansal danışmanlık almadılar:

“Bu türdeki varlıklarda ciddi bir bilgi kıtlığı yaşanıyor olsa da her 20 vatandaştan 1’i -yaklaşık 3 milyon- kripto paralara anlamadan yatırım yapıyorlar. İngilizlerin yalnızca yüzde 5’i kripto para yatırım yaparken finansal danışmanlık alıyor. 

Kripto paraya yatırım yapmış olanların yalnızca yüzde 5’i finansal kar elde etti. 11.5 milyon yatırımcı kripto para yatırımdan finansal kar elde edemedi.”

‘Endişelendirici’ 

IW Capital’ın CEO’su olan Luke Davis, şirketin yaptığı anketin sonuçları hakkında Express’e konuştu ve bazı açıklamalarda bulundu. Davis’e göre bu ankette elde edilen sonuçlar oldukça ‘endişelendirici’:

“Kripto para konusunda bu kadar karışıklık yaşandığını görmek şok edici olsa da pek şaşırtıcı değil. Doğru düzgün finansal yatırım almadan, yetersiz eğitimle kripto paraya yatırım yapılıyor olması epey endişelendirici.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment