Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Crpytomkt ve Flow Anlaşması: Beş Bin Mağazada Kripto Para Kullanılabilecek

Kripto para borsalarından Cryptomkt, Şili merkezli ödeme platformlarından olan Flow ile işbirliği yapmaya başladı. Bu iki şirket arasında kurulan işbirliği sayesinde kullanıcılar 5 binden fazla mağazada kripto para ile alışveriş yapabilecek.

5 Binden Fazla Mağazada Kripto Para

Cryptomkt adlı kripto para borsası bu hafta içerisinde yaptığı duyuruda artık 5 binden fazla mağazada 3 farklı kripto parayla ödeme yapılabileceğini açıkladı.

Şili merkezli ödeme platformlarından olan Flow, borsanın ödeme servisi olan Cryptocompra’yı kendi sistemine entegre etti. Bu entegrasyon sayesinde Flow kullanıcıları artık kripto para ile ödeme yapabilecekler.

Şu anki verilere göre beş binden fazla mağazada Flow kullanılabiliyor. Şirket ayrıca aylık 20 bin müşteriye hitap ettiğini, bu müşterilerin aylık 180 bin adet işlem yaptıklarını söylüyor.

Artık Şili’de, Arjantin’de ve genel olarak Avrupa’da kullanılabilecek olan Cryptocompra adlı servis “esnafların Bitcoin, Ethereum ve Stellar üzerinden kolaylıkla ödeme almalarını” sağlıyor. Cryptomkt’nin konuyla ilgili yaptığı açıklamanın bir kısmı şu şekilde:

“Şilililer artık Flow ile çalışan beş binden fazla mağazada Cryptocompra’yı kullanarak Bitcoin ve diğer kripto paralar aracılığıyla çeşitli ürünlere ve hizmetlere erişebilirler. Müşteri kripto parayla ödeme yapacak, kasaya peso, real veya euro girecek.”

Flow üzerinden “Gelecek iş günü” seçeneğini kullanarak işlem yapmak isteyen kullanıcıların yüzde 0.90 oranında hizmet bedeli ödemeleri gerekiyor. Bir kıyaslama yapmak amacıyla kredi kartıyla Webpay Plus veya Onepay gibi aracıları kullanarak “Gelecek iş günü” ödeme yapmak isteyen kullanıcıların yüzde 4.99 oranında hizmet bedeli ödediklerini söyleyebiliriz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment