Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket: İngiltere’deki Bitcoin Kullanan Kişi Oranı Yüzde 9’a Çıktı!

7 Kasım tarihinde yayınlanan yeni bir anketin sonuçlarına göre, İngiltere vatandaşlarının %90’ından fazlası şimdiye kadar Bitcoin’i duymuş ve yine toplam nüfusun %9’u civarında bir topluluk da Bitcoin’e sahip ve bunu aktif olarak kullanmakta.

Yüzde 21 Bitcoin’i, İtibari Para Kadar Olağan Görüyor

YouGov isimli piyasa araştırma kurumu tarafından yapılan en son anket, özellikle İngiltere içerisinde tüketicilerin kripto para birimlerine olan tutumu konusunda iyimser bir tablo çizmekte. 2018 yılı boyunca süren ayı piyasasına rağmen durumun böyle olması ise sevindirici.

Ankete katılan isimlerin en büyük kısmı Bitcoin hakkındaki bilgilerini ”çok iyi değil” olarak tanımlarken, 5’te 1’i ise kripto para birimlerinin kullanımının gelecekte itibari para ve diğer ödeme yöntemleri kadar popüler olacağını düşünmekte.

”10 yıl sonra, YouGov araştırması bizim kripto para birimleri hakkında ne kadar bilgiye sahip olduğumuz konulu düşüncelerimizi, kaçımızın bunu satın aldığını ve insanlar tarafından kontrol edilen para birimlerinin İngiltere’nin finansal sisteminde uzun vadeli bir geleceği olup olmayacağını araştırıyor.”

Bir çok katılımcı çeşitli açıklamalarda bulunurken, neredeyse ankete katılan herkes – %90 – Bitcoin veya kripto para birimlerini duyduğunu iddia etmekte. Katılımcılar arasındaki en düşük pay Bitcoin’e sahip olanlar kesiminde iken, bu kesim içerisinde en fazla orana sahip olan kitle ise 18 – 24 yaş arası insanlardan oluşmakta. Bu oran aslında İngiltere gibi bir ekonomide, Brexit’in de yaklaştığı günlerde kripto para birimlerinin ve Bitcoin’in geleceğinin parlak olduğuna delalet edebilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment