Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anket Sonuçlarına Göre En Büyük 10 Eyalet, Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Litecoin ile İlgileniyor

Dün RewardExpert tarafından yayınlanan bir anket ABD içerisinde top 10 eyaletin kripto paralarla ile ilgilendiğini ve bunların Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini para birimi olarak kullandıklarını gözler önüne serdi. Yapılan açıklama şu şekilde:

”RewardExpert arama sayısını ve coğrafi verileri kullanarak hangi eyalet sakinlerinin kripto para birimlerine en ilgili olduğunu ve kripto paraları yatırımdan başka amaçlarla en kolay nerelerde kullanabileceğinizi bulmaya çalıştı.”

Kripto para birimlerine ilgisi olan top 10 eyaleti belirlemek için Google Trends anahtar kelime arama verilerini analiz edip 100 üzerinden eyaletleri sıraya koyup anahtar kelimeleri buldular.

Birinciliği 98 Bitcoin arama oranı, 97 Ethereum arama oranı, 91 Litecoin arama oranı ve 88 Ripple arama oranı ile Kaliforniya kaptı. New York ise çoğunlukla Litecoin ve Ethereum merkezli ilgi ile ikinciliğe yerleşti. New Jersey arama sayısı bakımından New York’u yakın mesafeden takip edip çoğunlukla Ripple’a olan ilgi ile üçüncülüğe geçti. Washington 100 üzerinden 100 Ethereum oranı ile dönrdüncü oldu. Alaska en çok ”Kripto para birimi” anahtar kelimesi arama oranı ile beşinci seçildi.

Nevada genel Google trends skoru üzerinden 84 alarak 5 sıralamasının hemen ardına yerleşti. Florida ise belirli para birimi anahtar kelimesi araması oranı olan 74 ve ”Kripto para terimi” aramasını kullanma açısından 77 puanıyla yedinci olmayı başardı. Utah ise Bitcoin anahtar kelimesi üzerinden aldığı 81 – ki bütün hepsinin içinden en yükseği – ile sekizinci

Connecticut Bitcoin ve özellikle 85 puanlık Litecoin anahtar kelimesi araması ile dokuz sıralamasına yerleşti. Ethereum’a olan en yüksek ilgi ile 81 puan alan Colorado ise onuncu oldu.

Bunun yanı sıra Bitcoin ve diğer kripto paraları kullanma açısından da bu top 10 eyalet incelendi. Bu hangi lokasyondaki hangi çıkış merkezlerinin kripto para birimlerini kabul ettiğini belirlemek için Coğrafi Bilgi Sistemleri kullanılarak belirlendi. Daha sonra bu bilgi de vatandaş sayısı ile karşılaştırılarak ona göre oranlandı.

1 milyon vatandaş başına 4.49 Bitcoin ATMsi ve kripto para ödemelerini kabul eden kurum oranı olarak bir milyona 2.39 oran ile Washington D.C. birinci sırada geldi. Eyaletin toplam 3 Bitcoin ATMsi ve kripto para ödemesi kabul eden 16 kurum ve kuruluşu var.

New Hampshire ise kripto para ödemesi kabul eden 62 kurum ve kuruluş ile 4 Bitcoin ATM sayısı ile ikinci sıraya yerleşti. Bu eyaletin milyon başına düşen ATM ortalaması 3 civarında. Eyalet çapında 24 BTC ATM’ye sahip olan Georgia ise 3. sırayı kaptı. Bu sayı kripto para birimlerini ödeme olarak kabul eden kurum ve kuruluş sayısı olan 45  ile de paralel gibi görünmekte.

Nevada ise Las Vegas bölgesinde sahip olduğu 4 Bitcoin ATM’si ve 78 kripto para ödemesi kabul eden kurum ve kuruluşu ile 4. sırada yerini aldı. Colorado kripto para kabul eden 90’a yakın işletmesi ve eyalet çapındaki 7 ATM’si ile 5. oldu.

Kansas ise inanılmaz  88’inin restaurant olduğu 110 sayılık kripto para ödemesi kabul eden kurum ve kuruluş sonuçları ile 6. sıraya kondu. Buna rağmen eyaletin sadece 1 Bitcoin ATM’si mevcut. New York ise 20 tanesinin New York, Westchester ve Nassasu şehirlerinde ve geri kalan 3 tanesinin de Albany’de bulunduğu eyalet çapında toplam 23 Bitcoin ATM sonucu ile 7. sıraya adını yazdırdı.

Michigan eyalet çapında 5 Bitcoin ATM’si ve 63 kripto para ödemesi kabul eden işletme ile 8., eyalet çapında 5 Bitcoin ATM’si ve 63 kripto para ödemesi kabul eden kurum sayısı ile de Missouri 9. oldu. Sayı aynı olsa da ortaya çıkan sıralama farkı eyaletlerin sahip olduğu vatandaş sayısından ve bunun ATM ile kurum kuruluş sayısına olan oranlanmasından kaynaklanmakta. Oregon ise 1 Bitcoin ATM’si ve 56 kripto para kabul eden işletmesi ile 10. sıraya geçti.

Son olarak da mevzu bahis anket, hangi eyaletlerin kripto paralar için hem ilgi hem de altyapı sağladığını içeren bilgileri de yayınladı. Bu eyaletler büyükten küçüğe şu şekilde sıralandı: New York, Nevada, Washington D.C., California, Colorado, Florida, Utah, New Hampshire Washington, ve Michigan.

Bu anket ABD içerisindeki kripto paranın genel popülaritesini gözler önüne serip ve bu kripto paralara yatırım yapan insanların kafa yapılarını anlamayı kolaylaştıran bir bakış açısı sunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment