Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Anketler Yapıldı, Starbucks Blockchain Teknolojisini Kullanabilir

Online perakendeci Amazon, bu hafta varsayımsal olarak yarattığı “Amazon Coin“in olumlu karşılanacağına dair geri bildirim aldı, bu sırada bir diğer büyük bir müşteri kitlesine sahip Starbucks da, uygulaması üzerinde Blockchain teknolojisini kullanmayı düşündüğünü açıkladı. Uygulamanın kullanımı için de kendi kripto parasını çıkarabileceğini söyledi.

Kullanıcılar Amazon Coin’i İstiyor

27 Şubat’ta yapılan ankete göre, anketi yanıtlayan 1000 Amazon kullanıcısının yarısından biraz fazlası, geçtiğimiz ay bu online site eğer ki çıkarmaya karar verirse “Amazon Coin” kripto parasını kullanacağını söyledi.

LendEDU da bu yanıtlayıcılara Amazon tarafından yaratılmış bir banka hesabını öncelikli hesapları olarak kullanıp kullanmayacaklarını sordu. Kullanıcıların yüzde 44.50‘u evet yanıtını verdi– veya Amazon birikim hesabı kullanıp kullanmayacakları sorulduğunda da yüzde 49.6 oranında evet cevabı verildi.

Sonuç olarak, bu ankette yanıt verenlerin Amazon’un online satışın da ötesine geçip ilerleme kat etmesi üzerine görüşleri hakkında 17 tane soru soruldu. Bu gelişmeler eczacılık, mortgage borçlanması, yaşam sigortası ve daha birçoğunu içeriyordu.

Yanıtlayanlara, Amazon’un kendi finansal işlemlerini geleneksel bankalardan daha iyi halledebileceğine güvenip güvenmedikleri sorulduğunda yüzde 61 oranında kişi Amazon’a bankalardan daha çok güvendiğini söyledi.

Amazon daha henüz kendi kripto parasını çıkaracağını duyurmamış olsa da, Blockchain teknolojisi dünyasında geziniyorlar. Geçen senenin Aralık ayında Amazon Web Hizmetleri (AWS), onların Blockchain temelli Corda platformunu kullanmak için R3 ile bir anlaşma imzaladı.

Starbucks Da Blockchain Raylarında

Bu hafta, Starbucks Yönetim Kurulu Başkanı Howard Schultz, Fox Business ile yaptığı bir röportajda Blockchain’i Starbucks şirketini geliştirecek bir teknoloji olarak gördüğünü söyledi:

“Benim fikrimce Blockchain, Starbucks’ın tepesinde olacağı entegre bir uygulamanın rayları.” 

Röportajı yapan kişinin de belirttiği üzere Bitcoin’den fazla hoşnut olmayan Schultz, Starbucks’ın nakit para ödenmeyen bir dükkan olma konusuna ekleme yaparak, şirketin uygulamasında kullanılacak kendi kripto parasını çıkarabileceğini söyledi.

“Bunun Bitcoin’le bir ilgisi yok, fakat mobil uygulamamızdaki platformumuza ve şu anki durumumuza bakıldığında, uygulamalarına kripto para seçeneğini ekleyen ilk şirketlerden biri olabileceğimize inanıyorum.”

Geçen hafta, Fundstrat stratejisti Tom Lee, bir raporda hem Amazon hem de Starbucks’ın Blockchain teknolojisini uygulayabileceğini ve bu sene bir “kripto-stratejisi” geliştirebileceklerini düşündüğünü söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment