Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İşlem Hacmi İki Yılın En Düşük Seviyesine Ulaştı

Yedi günlük ortalama Bitcoin işlem hacmi son iki yılın en düşük seviyesine ulaştı. Son zamanlardaki bu düşüş ile Mart 2016‘dan bu yana ilk defa 160.000‘in altına düşmüş oldu.

Onaylanan Günlük Bitcoin İşlem Hacmi Son İki Yılın En Düşük Seviyesine Ulaştı

Onaylanan günlük Bitcoin işlemlerinin sayısı son haftalarda önemli ölçüde düştü. Blockchain.info verilerine göre yedi günlük ortalamanın 16 Aralık 2017‘de yaklaşık 350.000 olan işlem sayısı, son zamanların en düşük seviyesini görerek 150.000‘e kadar düştü.

Mart 2016’dan günümüze 7 günlük ortalama Bitcoin işlem sayısı.

Son durgunluk, yedi günlük ortalamanın Mart 2016‘dan bu yana 160.000‘in altına düştüğü ilk sefer oluyor. O zamandaki Bitcoin fiyatı 400-450 $ arasında kalmıştı.

Dalgalanan Bir Pazar Döngüsü Görüyoruz

İşlem hacmindeki bu düşüşün, bazı analistler tarafından Bitcoin piyasaları için de aynı şekilde bir düşüşü gösterdiğini söylüyor.

Newscape Capital Group‘un baş yatırım görevlisi Charles Morris, işlem hacminin fiyat yönündeki hareketleri temsil ettiğini belirtti.

 

 

” Bir hype döngüsü vardı ve şimdi piyasa soğuyor. Böylece ayı dönemine giriyoruz. ” 

Multicoin Capital‘dan Kyle Samani, işlem hacmindeki azalmayı, “Tüccarlar, ödeme işlemcileri ve çevrimiçi kumarın” Bitcoin‘den uzaklaştığını belirterek, Bitcoin‘i bir ödeme aracı olarak kullanmayı bırakan birçok şirkete bağladı.

Localbitcoins Küresel Ticaret Hacmi Dört Yılın En Düşük Seviyesine Ulaştı

İşlem hacmindeki bu azalma, Localbitcoins üzerinde küresel olarak işlem gören Bitcoin sayısındaki belirgin düşüş ile benzer bir şekilde ilerliyor.

Coin.dance verileri, Localbitcoins‘de işlem gören toplam Bitcoin sayısının 30 Aralık 2017 – 24 Şubat 2018 aralığındaki son on hafta içerisinde 6.000’in altına düştüğünü gösterdi. İlginçtir ki 30 Aralık‘ta Bitcoin hacminin durgunluk göstermesini Localbitcoins‘in P2P ticaretinin haftalık dolar değeri için tüm zamanların en yüksek değeri izledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment